İmamoğlu metro yapma rekoru kırdı

İmamoğlu metro yapma rekoru kırdı

İstanbul'da yapımı tamamlanan Dudullu-Bostancı metro hattı bugün hizmete açıldı. Dudullu-Bostancı metrosunun ardından İBB'de hangi başkanın kaç kilometre metro inşa ettiği merak konusu oldu. İBB Başkanı İmamoğlu, 13,27 kilometre metro inşası ile rekor kırdı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesince (İBB) yapımı tamamlanan Dudullu-Bostancı Metro Hattı'nın açılışı bugün gerçekleşti. Metro açılışının ardından hangi başkanın kaç kilometre metro inşa ettiği merak konusu oldu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 13.27 kilometre ile metro inşası rekoru kırdı. Kadir Topbaş 7,55 kilometre, Mevlüt Uysal ise 6,13 kilometre metro inşa etti. İBB Başkanları arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 0,86 kilometre ile metro inşasında en son sırada yer aldı.

basliksiz-1q.jpg

"DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN BİR REKOR"

İBB Başkanı İmamoğlu, Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattının Fulya ve Yıldız istasyonları açılış töreninde yaptığı konuşmasında metro inşaatında dünyada eşi benzeri olmayan bir rekora imza attıklarını belirtmişti. İmamoğlu, "Planı, projesi, finansmanı tamamlanmadan başlatılmış bu işleri, kaderine terk edilmiş metro inşaatlarını devraldığımız andan itibaren 10 metro inşaatını aynı anda harekete geçirerek, dünyada eşi benzeri olmayan bir rekora da İstanbul halkı adına imza attık. Bizden önceki 25 yıl boyunca yıllık metro imalatının bugün itibarıyla 2,5 katının da üstüne çıktık, 3 katına doğru gidiyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN