İşte bozkırın yaban hayatı... Vaşak, karaca, su samuru kadraja girdi

Kırıkkale'de bulunan doğal yaşam, özellikle de görülmesi nadir olan hayvanları konuk ediyor. Akarsu kıyılarına ve ormanlık bölgelere yerleştirilen kameralar hayvanların izini buluyor. İşte yaban hayvanlarının doğal yaşamı...

Kırıkkale’de akarsu kıyılarına ve ormanlık bölgelere yerleştirilen fotokapanlara takılan yaban hayvanlarının doğal ortamlarındaki günlük yaşamları ve beslenmeleri yer alıyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Kırıkkale Şubesi ekiplerince, akarsu kıyılarına ve ormanlık bölgelere yerleştirilen fotokapanlar ile yaban hayatının takibi yapılıyor.

YETKİLİLER POPÜLASYONA İLİŞKİN BİLGİ EDİNİYOR

26 noktada bulunan fotokapanlara takılan görüntülerde vaşak, karaca, kurt, yaban domuzu, tavşan, su samuru, tilkinin günlük yaşamları ve beslenmeleri yer alıyor.

Kaçak avcılıkla da mücadele eden av koruma memurları, fotokapanlar sayesinde doğadaki canlıların popülasyonuna ilişkin bilgi ediniyor.

Yapılan araştırmalar neticesinde de farklı periyotlarla fotokapanların konumlarının yerleri değiştiriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN