Kayseri'de ekildi hasadı sevindirdi! Öyle bir ürün ki sapı bile para ediyor: Üretici parayı buldu

Kayseri'de ekildi hasadı sevindirdi! Öyle bir ürün ki sapı bile para ediyor: Üretici parayı buldu

Kayseri Talas'da 400 dekarlık alana ekilen aspirde hasat sonuna gelindi. Hasat sürecinde yüzü gülen çiftçi, aspir yağı çıkarmanın dışında hayvan besini olarak kullanılan küspe üretimiyle de artı para kazandı...

Kayseri Talas'a bağlı Başakpınar Mahallesinde bulunan Abdullah Gül Üniversitesi arazisindeki 400 dekarlık alana ekilen aspirlerin hasadı bitti.

Toplam 12.500 kilo ürün elde edilen hasattan 2.500 litre de yağ elde edildi. Yamaçlı Mahallesinde bulunan işletmede gerçekleştirilen aspir yağı çıkarılması sonrasında hasattan ayrıca 9 ton da hayvan besini olarak kullanılan küspe üretildi.

ASPİR NEDİR?

Aspir, papatyagiller familyası üyelerinden 50-100 cm boya sahip, yaz sonlarında sarı, krem, beyaz, kırmızı ya da turuncu çiçekler açan bitkidir. Aynı zamanda kır safranı, papağan yemi, boyacı aspiri, haspir gibi adlarla da bilinmektedir.

aspir-yagi-faydalari-1.jpg

ASPİR YAĞI FAYDALARI

Lif bakımından zengin olan aspir sindirim sistemini destekler. Ayrıca içeriğindeki proteinler, vücudun ihtiyaç duyduğu temel besin değerlerini de karşılar.

Doymamış yağ asitleri bulunan aspir, kalp sağlığına büyük faydalar sağlar. Bunun yanı sıra antioksidan bakımından da zengin olan aspir, kanser, diyabet, obezite, alerji gibi rahatsızlıklara karşı koruma sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN