KPSS sınavına girecekler dikkat! ÖSYM açıkladı: Herkes kontrol etsin

KPSS sınavına girecekler dikkat! ÖSYM açıkladı: Herkes kontrol etsin

Memur olmak için birçok kişinin katılım sağladığı Kamu Personeli Seçme Sınavı için açıklamalar peş peşe geldi. ÖSYM resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile 2023-KPSS A grubu ve Öğretmenlik Sınavı Genel Yetenek Genel Kültür sınavı için adayları uyardı. Herkes dikkat etsin. İşte ÖSYM'nin o açıklamaları…

2023 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı Genel Yetenek-Genel Kültür/Eğitim Bilimleri Oturumlarına katılacak adaylara önemli açıklamalar yapıldı. ÖSYM tarafından yapılan açıklama doğrultusunda adayların kontrol etmesi gerektiği belirtildi. İşte ÖSYM'nin o açıklamaları…

ÖSYM AÇIKLADI

ÖSYM Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile KPSS'ye katılacak adayları tek tek uyardı. 2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı Genel Yetenek-Genel Kültür/Eğitim Bilimleri Oturumlarına katılacak adaylar için sınav günü açık tutulacak ilçe ve nüfus müdürlükleri açıklandı. Adayların sınavdan önce kimlik belgelerini kontrol etmesi gerektiği belirtilirken 23 Temmuz 2023 tarihinde uygulanacak sınav kapsamında kimlik kartını kaybeden veya kimlik kartında fotoğrafı bulunmayan adayların yaşayabilecek olumsuzluklara karşı nüfus müdürlüklerinin açık tutulacağı duyuruldu. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada yer alan ifadeler şu şekildedir:

kpss-tercih-sonuclari-belli-oldu.jpg


“23 Temmuz 2023 tarihinde uygulanacak 2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı’nın Genel Yetenek-Genel Kültür/Eğitim Bilimleri Oturumlarına girecek adaylardan; T.C. Kimlik Kartı’nı kaybeden, T.C. Kimlik Kartı’nda fotoğrafı bulunmayan, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyecek durumda olanlar için sınav yapılacak merkezlerde ekte sunulan İl/İlçe Nüfus Müdürlükleri; İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce 23 Temmuz 2023 Pazar günü 07.00-14.30 saatleri arasında açık tutulacak ve söz konusu Müdürlüklere başvuran adaylara; müdürlük personeli tarafından fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi” düzenlenecektir.”


NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ AÇIK TUTULACAK

Sınav günü nüfus müdürlüklerine başvuran adayların Nüfus Müdürlüğü personeli ile birlikte ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinde yer alan ilgili sınavın başvuru bilgilerine T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişim sağlanabileceği duyuruldu. Nüfus Müdürlüğü aday bilgilerinin kontrolünü sağlayarak fotoğraflı, imzalı-mühürlü barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-kare kodu geçici kimlik belgesi düzenleyecek.

kpss-sonuclari-ne-zaman-aciklanacak.jpg

Adaylar düzenlenen belge ile birlikte sınava giriş yapabilecek. Geçici kimlik belgesi dışında verilen hiçbir belge ile sınava giriş sağlanamayacak. Bu kapsamda nüfus müdürlüğüne başvuru yapan adayların sınav giriş belgesi ve biyometrik fotoğrafının yanında olması gerekmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN