Kredi borcunu düzenli ödeyenler dikkat! Flaş karar çıktı: 15.000 TL para iadesi yapılacak!

Kredi borcunu düzenli ödeyenler dikkat! Flaş karar çıktı: 15.000 TL para iadesi yapılacak!

Tüketici mahkemesinden emsal karar... Bankalardan kredi çekerek geri ödeyenler yaptıkları ödemenin bir kısmını geri alabilecek. Peki 15 bin TL'ye varan geri ödemeler için ne yapmak gerek? İşte ayrıntılar...

Tüketici mahkemesinden emsal karar... Bankalardan kredi çekerek geri ödeyenler yaptıkları ödemenin bir kısmını geri alabilecek. Peki 15 bin TL'ye varan geri ödemeler için ne yapmak gerek? İşte ayrıntılar...

Banklardan daha önce kredi kullanarak geri ödemesini yapanlar için emsal bir karar alındı. Bankalardan kredi kullanırken müşteriden alınan bedelin bir kısmı başvuru halinde geri ödenebilecek.

KREDİ HAYAT SİGORTASI GERİ ÖDEMESİ

Tüketici Mahkemesi'ne yapılan bir itiraz sonucu alınan kararla kredi kullanırken yapılan kredi hayat sigortası ücretlerinin geri ödenmesi mümkün hale geldi.

Bankaların kredi başvurusunu onaylayarak kredi imkanı sağladığı müşterilerine imzalattığı sayfalarca yazı içinde yer alan kredi hayat sigortası detayı çoğu zaman gözden kaçıyor. Ancak bir itiraz üzerine Tüketici Mahkemesi bu ödemelerin geri alınabileceğine hükmetti.

İhtiyaç kredisi kullanan banka müşterilerinin dikkat etmeden imzaladığı detaylar içinde yer alan bu ödemeleri geri almak için bankalara başvuru yapmak gerekiyor.

Kredi kullanırken kredi hayat sigortası ödemesi de yapan müşteriler bankalarına başvurarak bu ödemelerinin hesaplarına geri yatırılmasını isteyebilecek.

İHTİYAÇ KREDİNİZİ HAYAT SİGORTALI ÇEKTİYSENİZ

Zaman zaman girilen ekonomik sıkışıklık sebebiyle çekilen ihtiyaç kredilerinin tümünde bu ödeme alınmıyor. Bankalardan kredi çekerek geri ödemesini tamamlayan vatandaşların ilk dikkat etmesi gereken şey bu kredinin ihtiyaç kredisi olması. Eğer kredi sözleşmeniz hala duruyorsa hayat sigortası primlerinin kredinize dahil olup olmadığını buradan teyit etmeniz mümkün.

Konut kredisi, taşıt kredisi, KOBİ kredisi, ihtiyaç kredisi gibi birçok kredi çeşidi içinde sözleşme dahilinde geçerli olan bu sigorta primleri geri alınabiliyor.

HAYAT SİGORTASI İADESİ NASIL ALINIR?


Tüketici mahkemesinin aldığı karar gereği, bankaların ödemesi tamamlanmış kredilerin kapsamında alınan hayat sigortası primlerini geri ödeme zorunluluğu var. Hayat sigortası primlerinin iadesi için e-devlet üzerinden "Hayat sigortası poliçe ve tazminat bilgileri sorgulama" bölümüne girerek talepte bulunmak gerekiyor.

Kredi kullanırken alınan hayat sigortası primlerini e-devlet üzerinden sorgulatmak gerekiyor. Çektiğiniz kredi tutarına göre ödediğiniz ve geri alacağınız bedel de değişiyor. Tutarına bağlı olarak bu geri ödenmesi gereken sigorta primi 15 bin liraya varabiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN