Kuraklığa çözüm bulan gençlere burs desteği! Proje için hummalı çalışmalar başladı: Bakan Kurum burs paketini duyurdu

Kuraklığa çözüm bulan gençlere burs desteği! Proje için hummalı çalışmalar başladı: Bakan Kurum burs paketini duyurdu

Tüm dünyada görülen iklim değişikliği büyük sorunları da beraberinde getiriyor. Türkiye'de görülen kuraklık ve susuz kalma tehlikesi de birçok kişiyi tedirgin ederken yeni projeler de gündeme gelmeye başladı. Gençlerin fırsat ayağına geldi. Kuraklıkla mücadeleye çözüm bulanlar burs desteğini kapıyor. İşte burs desteği hakkında merak edilen tüm detaylar…

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, gençleri yakından ilgilendiren yeni programın detaylarını açıkladı. Araştırmacı ve yenilikçi gençlere sunulan burs paketi kapsamında her türlü yenilik fikrinin destekleneceği belirtildi. Hem Türkiye'yi hem de dünyayı etkileyen iklim değişikliği ile mücadele kapsamında destek sağlanacağını belirten Bakan Kurum, gençlere burs imkanı sağlanacağını belirtti. İşte burs desteği hakkında merak edilen tüm detaylar…


PROJESİ OLAN BURS DESTEĞİNİ KAPIYOR


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, gençleri kapsayan yeni burs programının detaylarını açıkladı. Her türlü konuda yenilikçi düşüncelere açık olduklarını belirten Bakan Kurum, yeni fikirleri olan araştıran geliştiren merak eden ve desteği bulunmayan gençlerin önünün açıldığını aktardı. Hayaller olan gençler yeni burs desteğinden yararlanabilecek.

bakan-kurum.jpg

TÜBİTAK ile ortak yürütülen proje kapsamında destek ödemelerinin de genişletileceği aktarıldı. Son zamanların en büyük problemi iklim değişikliği ile mücadele kapsamında çözüm önerileri getiren gençler burs ödemelerinden yararlanabilecek. Ekosistemdeki dengenin kaybolduğunu vurgulayan Bakan Kurum, tarım arazilerine daha fazla önem verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Son 3 yıl baz alındığında doğal afetler ve iklim krizi olumsuz etkileri ile gündemdeki yerini alıyor. Son yıllarda kuraklığın en şiddetli olduğu il Konya olarak görülürken kuraklığın önüne geçilmesi adına araştırma enstitüsü kurulduğu belirtildi.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR


Araştırma Enstitüsü kapsamında Selçuk kongre merkezinde imzalar atıldı. Tören kapsamında TÜBİTAK ve Sürdürülebilirlik Araştırma Enstitüsü ortak proje için kolları sıvadı. Törende, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’da yer aldı.

tubitak-ve-surdurulebilirlik-arastirma-enstitusu.jpg


Törende konuşma yapan Bakan Kurum, Cumhuriyetin 100. yıl dönümünde iklim kanununun meclisten geçmesini beklediklerini ifade etti. Bu kanun sayesinde iklim konusunda alınacak kararların daha hızlı ilerleyeceğini Bakan Kurum, kanun kapsamında iklim değişikliğine yönelik etkilerin de azaltılmasını hedeflediklerini vurguladı. Hem turizm alanında hem de tarım alanında etkin hale gelebilmek için yeni projelerin gündemde olduğunu Bakan Kurum, Konya'da tarıma yönelimi yüksek olduğunu sözlerine ekledi. Bakan Kurum, iklim değişikliği konusunda genç araştırmacılara da destek verileceğini söyledi.


TASARIDA NELER YER ALACAK?


İklim değişikliği konusunda gençleri de projeye dahil etmek isteyen bakanlık burs programı kapsamında genç girişimcilerin önünü açıyor. İklim değişikliği üzerine araştırma yapan gençler proje kapsamında yer alırken bakanlık da maddi açıdan destek sağlayacak.

kuraklik-1.jpg​​​​​​​

Yasanın Meclis'ten geçmesi durumunda temiz ve kazançlı bir yaşama adım atmak için 2 ya da 3 yıl içerisinde Konya'nın yeşilleneceği belirtildi. Bu kapsamda yenilenebilir enerji teknolojileri, karbon yakalama ve depolama, enerji depolama, şehircilik odaklı araştırmalar içinde çalışmalar devam ediyor. Tüm bunlarla birlikte Konya'nın daha yeşil bir şehir olması için de altyapı çalışmaları yapılmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN