MEB OHAL kararını açıkladı! Atamalarda yeni dönem başlıyor! Tüm personeller bu karara uyacak

MEB OHAL kararını açıkladı! Atamalarda yeni dönem başlıyor! Tüm personeller bu karara uyacak

Deprem felaketinin ardından alınan Yeni kararlar da tek tek açıklanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı OHAL kapsamında bulunan iller için yeni bir açıklama yaptı. Bakanlığa bağlı bulunan tüm öğretmen ve personeller için yer değiştirme haklarında değişikliğe gidildi. İşte atama için alınan yeni kararlar…

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Eğitim-Sen başkanları ile Eğitim-İş Sen başkanları masaya oturdu. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bulunan öğretmen ve personeller için yeni kararlara imza atıldı. Deprem bölgesinde bulunan ve depremden etkilenen illerde görevli olan öğretmen ve personellerin atama hakları değişti. OHAL kapsamında bulunan illerdeki öğretmen ve personellerin yer değiştirme ve deklarasyonlarının görüşüldüğü toplantıda yasal hükümlerinde genişletilme yapıldı. İşte atama için alınan yeni kararlar…

ATAMA HAKLARI YÜKSELDİ


Deprem felaketinin ardından bakanlıklar tarafından alınan kararlar da oldukça dikkat çekiyor. OHAL kapsamında bulunan illerde atama süreçleri yeniden gözden geçirildi. Yılda iki kez gerçekleştirilen atama hakkının üçe çıkarılmasına karar verildi. Yer değiştirmeye yönelik yapılan atama başvurularında değişikliğe gidilirken Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bulunan kadrolu ve tam zamanlı öğretmenler ile diğer personellerin yeni karar kapsamında yer aldığının altı çizildi.

ogretmen-1.jpg
Olağanüstü hal gerçekleşen şehirlerde eşini ya da çocuğunu depremde kaybeden, sizin ya da bakmakla yükümlü olduğunuz kişilerin (eş, çocuk, anne, baba) bulunduğu şehirlerde iyileşmediğini belgelemeniz gerekiyor. Yapılan yeni düzenleme ile birlikte onaylanan başvurular kapsamında personel atamalarının standart memurlar veya istihdam edildikleri şehirlerdeki görevlerine bakılmaksızın yapılacağı ifade edildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan kararların yayınlanacak olan kılavuzda detaylı bir şekilde açıklanması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN