Meteoroloji’den kar felaketi için acil önlem! O bölgeleri Rusya soğukları felç edecek

Meteoroloji’den kar felaketi için acil önlem! O bölgeleri Rusya soğukları felç edecek

Meteoroloji’den o iller için kar yağışı uyarısı geldi! Rusya üzerinden Türkiye’ye giriş yapacak soğuk hava kar bırakacak. Sel ve sağanak yağışların yaşanacağı o illerde vatandaş ve belediyeler için tedbir uyarıları peş peşe yapıldı. Haziran ayında kar geliyor

Yaz sıcaklarını bekleyen vatandaşlar sağanak yağış ve dolu ile karlı karşıya kaldı. Ekosistemde yaşanan değişimler Türkiye’de etkisini göstermeye başladı. Sıcak havaya hasret kalan vatandaşa bu kez son dakika kar yağışı uyarısı geldi. Rusya soğukları ülkeye giriş yapacak

Hava Forum tarafından yayınlanan Meteoroloji verilerine göre Haziran ayında soğuklar devam edecek. Yağışlar doğaya olumlu yönde etki yaparken sıcak havayı bekleyenler ise dolu yağış ve soğuk havalarla mücadele etmeye başladı.

BELEDİYELERE SEL UYARISI

Belediyeler için sel tedbirleri yapılırken, Samsun için peş peşe uyarılar geldi. Yapılan açıklamada, “Samsun’un Salıpazarı ve Terme ilçelerinde saatlerdir etkili olan sağanak yağış sebebiyle sel riski çok fazla. Salıpazarında merkez istasyon 100 mm ye dayanmış durumda ilçe merkezinden geçen ve termeye bağlanan ırmak taşma sınırında duruyor. Bölge halkının çok dikkatli olması gerekiyor” denildi.

img-1993.jpeg

RUSYA SOĞUKLARI KAR GETİRECEK

Son dakika kar uyarısı da yapan Hava Forum Rusya soğuklarının kar getireceğini belirterek, ‘Son Dakika: Gümüşhane'nin Kazıkbeli Yaylası'na kar yağdı. Ay ortası Rusya üzerinden gelme olasılığı bulunan serin havayla buraya yeniden kar yağabilir.’ Uyarısı yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN