Milyonlarca emekliye rekor zam yolda! Ne yüzde 30 ne de yüzde 38... En güvenilir ekonomist açıkladı

Milyonlarca emekliye rekor zam yolda! Ne yüzde 30 ne de yüzde 38... En güvenilir ekonomist açıkladı

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı zamlardaydı! Emekliler için rekor zam yolda! Bu sefer ne yüzde 30, ne de yüzde 50... En güvenilir ekonomistten açıklama geldi! Emekli maaşına zam ne kadar olacak? İşte haberin ayrıntıları...

Milyonlarca emekli yeni zam müjdelerini beklerken, istenilen zam haberi gelmedi. 2023 yılı için emeklilere zam olmayacağı, yapılan açıklamalarda belli oldu. Ancak alanında uzman isim 2024 yılı için emekli zam haberinin rekor düzeyde olacağını açıkladı. Peki emekli maaşı 2024 yılında ne kadar olacak? Emeklilere 2024 yılında ne kadarlık zam yapılacak? İşte Prof. Dr. Şenol Babuşcu'nun açıklamaları...

EMEKLİ ZAMMINDA ENFLASYON FARKI

emekli-maas-zammi-ne-kadar-oldu-1.png

Prof. Dr. Babuşcu, enflasyon rakamlarına değinerek emeklilere yapılacak rekor zammı aktardı. Babuşcu, "Emekliler heyecanla Ocak ayında yapılacak zammı bekliyor. 4 aylık(Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim) enflasyon rakamı yüzde 29.40. Kasım ve Aralık ayları enflasyonu ile 6 aylık enflasyonun yüzde 37-38'e ulaşması bekleniyor." ifadelerine yer verdi.

2024 EMEKLİ ZAM ORANI NE KADAR OLACAK?

emekli-maas-zammi-ne-kadar-oldu-2.png

Babuşcu, refah payı artışının yanı sıra, yaklaşan 31 Mart yerel seçimlerinin de emekli zammını etkilemesinin beklendiğini ifade etti. Emekli maaşına yapılacak zam oranını veren Babuşcu, "Refah payı artışı ve yerel seçimler nedeniyle bu rakamın üzerinde yüzde 50 artış bekleniyor." diye açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN