O il için kritik karar! Kullanılan oylar iptal edilmek üzere! Gözler YSK’ya çevrildi

O il için kritik karar! Kullanılan oylar iptal edilmek üzere! Gözler YSK’ya çevrildi

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan seçimlerin ardından tartışmalarda gündemdeki sıcaklığını koruyor. Sosyal medya platformları üzerinden ortaya atılan usulsüzlük iddiaları hakkında araştırmalar devam ediyor. Konu hakkında gözler YSK'ya çevrildi. İşte merak eden konu hakkındaki tüm detaylar…

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerinin yankıları devam ediyor. Gaziantep'te yaşanan tartışma hakkında araştırmalar devam ederken Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Gaziantep milletvekili adayları durumla ilgili harekete geçti. Kendi iradesi dışında sandık görevlisi olarak gösterildiği ve bu durumda oy kullanmalarının engellendiği gerekçesiyle YSK'ya başvuru yapıldı. İşte merak eden konu hakkındaki tüm detaylar…

OY KULLANMASI ENGELLENDİ

Yeşiller ve YSP’nin Gaziantep milletvekili adayları şehir genelinde yapılan seçimlerin iptal edilmesi ile ilgili YSK'ya talepte bulundu. Seçimlerin yenilenmesi gerektiği talebi gündeme gelirken kendi iradeleri dışında sandık görevlisi olarak gösterilen kişilerin oy kullanmasına da engel olunduğu ifade edildi. Seçimin seyrini etkileyen bu durumun iradeleri tam olarak yansıtmadığı ifade edildi.

oy-kullanmak-1-001.jpg

YASAL HAKLARINI KULLANACAK

Gaziantep'te meydana gelen olayın üzerine gözler YSK'ya çevrildi. Konu hakkında inceleme başlatılıp başlatılmayacağı merak edilirken henüz net bir açıklama yapılmadı. Yapılan başvurunun değerlendirilmesi ile birlikte sonucun karara bağlanması bekleniyor. Yaşanan bu durum Gaziantep bölgesinde ciddi tepkilere neden olurken Yeşiller ve YSP adayları seçimlerin Adil ve Adaletli bir şekilde yürütülmesi için gerekli bütün yasal yollara başvuracaklarının altını çizdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN