O kamu kurumunda çalışanlar yaşadı! 3 ay boyunca aylık 6 bin TL ilave ücret ödenecek

O kamu kurumunda çalışanlar yaşadı! 3 ay boyunca aylık 6 bin TL ilave ücret ödenecek

Devlet memurları, çalıştıkları kurumlarda fazla mesai yapmaları durumunda aylık 3 bin TL'ye kadar ilave ücret alabiliyor. Bir kamu kurumunda son dönemde yaşanan ve ilerleyen aylarda da yaşanacak yoğunluk nedeniyle fazla ücreti geçici süreyle iki katına çıkarıldı. İşte, iki kat fazla mesai ücreti alacak kamu memurları...

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili kanun düzenlemesinin yasalaşması sonrası 2 milyon 250 bin kişi emeklilik hakkı kazandı. Yasanın yürürlüğe girmesinin ardından EYT işlemlerinin hızlandırılması amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanlara aylık 3 ay boyunca fazla mesai verilecek.

Verilecek fazla mesai ile saatlik 27 TL alan SGK çalışanlarının ücreti yüzde 88 artışla 51 TL'ye çıkarılacak. SGK çalışanları aylık 3 bin TL fazla mesai alırken bu rakam 6 bin TL'nin üzerine çıkacak.

BAKAN BİLGİN DUYURDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sosyal medya hesabından, "Türkiye Cumhuriyeti, sosyal devlet anlayışıyla emeği korumaya devam ediyor. EYT işlemlerinin hızlandırılması için yoğun mesai harcayan SGK çalışanlarımıza ilave fazla mesai ücreti verilecektir. Hayırlı olsun" paylaşımda bulundu.

3 AY SÜREYLE FAZL MESAİ ÜCRETİ ÖDENECEK

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise, "EYT'li vatandaşların emeklilik işlemlerinin hızlandırılması için SGK çalışanlarına 3 ay süreyle fazla mesai ücreti verilecek" dedi.

Elitaş, düzenlemenin, en düşük emekli maaşında artış ve geçici işçilere kadro düzenlemesini de içeren İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne, TBMM Genel Kurulundaki görüşmeler sırasında önergeyle ekleneceğini bildirdi.

SGK'nın İstanbul'un Fatih ilçesindeki Unkapanı Sosyal Güvenlik Merkezi çalışanları EYT ile ilgili kanun düzenlemesiyle birlikte iş yükünün arttığı gerekçesiyle 23 Mart 2023 günü iş bırakma eylemi yapmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN