On binlerce çalışana son dakika uyarısı! Kadrolar bu tarihte veriliyor: Listeye hemen bakın!

On binlerce çalışana son dakika uyarısı! Kadrolar bu tarihte veriliyor: Listeye hemen bakın!

Sözleşmeli personele kadro müjdesi verilirken teklifin ne zaman yasalaşacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Türkiye'de meydana gelen peş peşe depremlerin ardından meclis çalışmaları da 28 Şubat'a kadar ertelendi. Bu kapsamda işçiye kadro düzenlemesi de meclisin açılması ile birlikte gündemde yer alacak. İşte sözleşmeliye kadro düzenlemesi hakkında merak edilen tüm detaylar…

Türkiye'de meydana gelen depremlerin ardından Meclis’te çalışmalarına ara verdi. EYT düzenlemesi ve taşerona kadro düzenlemesi için araştırmalar devam ederken görüşmelerin 28 Şubat'tan sonra yapılacağı belirtildi. Kadro için gün sayan vatandaşlar son dakika açıklamaları da yakından takip ediyor. Sözleşmeli kadro için alınan kararlar hakkında araştırmalar hız kazandı. İşte sözleşmeliye kadro düzenlemesi hakkında merak edilen tüm detaylar…


SÖZLEŞMELİYE KADRO DÜZENLEMESİ ERTELENDİ Mİ?

6 Şubat 2023 tarihinde yapılması planlanan Kabine Toplantısı Türkiye'yi derinden sarsan deprem felaketi nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Toplantıda konuşulması planlanan geçici işçiye kadro düzenlemesi ve EYT düzenlemesi için görüşmelerde ileri bir tarihe alındı. Sözleşmeli personele kadro için henüz bir açıklama yapılmadı.


para-eyt.jpg

KADRO DÜZENLEMESİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ekonomi gündemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. A Haber'e konuşan Bakan Bilgin, sözleşmeliye kadro düzenlemesinin EYT düzenlemesinden sonra Mecliste yer alacağını belirtti.

BAKAN BİLGİN DETAYLARI AÇIKLADI

Geçtiğimiz süreçte 300.000 geçici işçi için kadro müjdesi veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin önemli açıklamalarda bulundu. Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı kabilesinin ardından gazetecilerin sorularına yanıt veren Bakan Bilgin, "Önümüzde geçici işçiler dosyası var. Sayıları 300 bin. İhtiyaç duyulan sektörlerde kadrolu işçi olarak çalışmaları sağlanacak" sözlerini dile getirdi.

eyt-sartlari.jpg

ÇALIŞMALAR 28 ŞUBAT'A ERTELENDİ

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından bakanlar da deprem bölgesindeki çalışmalara katıldı. Bölgedeki koordinasyon süreci için çalışmalarına devam eden bakanlar deprem bölgesindeki ziyaretlerine devam ediyor. Bu kapsamda TBMM görüşmeleri de 21 Şubat'a kadar ertelendi. Konu hakkında önemli açıklamalarda bulunan Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, görüşmelerin 28 Şubat 2023 tarihine kadar ertelendiğini duyurdu.

KADRO GÖRÜŞMELERİNDEKİ SON GELİŞMELER

İşçiler tarafından merakla beklenen kadro görüşmeleri Türkiye'yi derinden sarsan deprem felaketi nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Yapılan açıklamalar kapsamında 28 Şubat 2023 tarihine kadar meclisin kapalı olduğu belirtildi. 90.000 işçiye kadro çalışmaları devam ederken konunun 28 Şubat 2023 tarihinden sonra mecliste yer alacağı aktarıldı.

eyt-yipranma-payi.jpg

KİMLER KADROYA GEÇECEK?


Bakanlık tarafından yapılan açıklama kapsamında 657 sayılı devlet memurları kanunu 4B maddesi kapsamında yer alan ve bazı kurumsal sözleşmeli personel ile mahalli idarelerde görev yapan 197.000 sözleşmeli personelin kadroya geçebileceği belirtildi.

257.000 kişi olarak belirlenen 3+1 modeline göre istihdam edilen sözleşmeli öğretmenler, sağlık personeli ve din görevlileri sürelere bakılmaksızın kadroya geçiş yapabilecek. Düzenleme kapsamında yer alan sözleşmeli personeller de isteğe bağlı olarak kadroya geçiş yapabilecek. Kadroya geçiş yapmak isteyenlerin hakları görevleri sona erene kadar korunacaktır.

4 yıldan daha az hizmeti bulunan çalışanların ise belirlenen süreyi tamamlaması ile birlikte kurum içi veya kurumlar arasındaki nakil işlemleri yapılabilecek. Mahalli idarelerde aynı şartlarda bulunan ve kadroya geçiş yapmak isteyen sözleşmeli personellerin de mahalli idareler arasında yer değişimi yapabileceği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN