Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Erzurum, Kars, Iğdır için kar alarmı! Kuzey Atlantik'ten koptu geliyor...

Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Erzurum, Kars, Iğdır için kar alarmı! Kuzey Atlantik'ten koptu geliyor...

Aşırı sıcakların ardından ilk kar haberi geldi! Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Erzurum, Kars, Iğdır için kar alarmı verildi! Resmen Kuzey Atlantik’ten kopup ülkemize doğru yola çıktı… Özellikle de yüksek bölgelerde yaşayan vatandaşlar dikkat etsin. Beklenen kış geliyor.

Bu yıl son zamanların en sıcak yaz mevsimini yaşadık. İlk önce El Nino ardından da Eyyam-ı Bahur sıcak hava dalgaları tüm ülkeyi etkisi altına alırken bazı illerimizde sıcaklık rekorları kırıldı. Milyonlarca insan ise dört gözle yağışlar beklemeye başladı. Eylül ayının sonuna gelmemize rağmen hala beklenen yağış gerçekleşmezken yeni bir haber geldi! Beklenen kar yağışı için alarm verildi…

YAĞIŞLI HAVALARA SAYILI GÜNLER KALDI

Sosyal medya üzerinden hava durumuna ilişkin bilgilendirmeler yapan meteoroloji uzmanı yeni bir haber verdi. Batı Avrupa'ya kurulan Afrika kökenli Yükseğin etkisiyle 28 Eylül’den itibaren ülkenin batı ve iç bölgelerinde yağışların görülmeye başlayacağını açıkladı. Sağanak yağışların yanı sıra batı ve iç kesimlerde sıcaklıkların da azalacağını ifade eden uzman, şunları dile getirdi:

“Batı Avrupa'ya kurulan Afrika kökenli Yükseğin etkisiyle 28 Eylül ve devamında yurdumuzun batı ve iç bölgelerine yağışlı hava geliyor yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor ve batı-iç kesimlerde sıcaklıklar azalacak.”

3-005.jpg

YÜKSEK BÖLGELER KAR ALABİLİR

Doğu Karadeniz yaylalarının ve Kuzeydoğu Anadolu yükseklerinin kar alabileceğini ifade eden meteoroloji uzmanı, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Blokajın devamında Azor'un Birleşik Krallık ve İngiltere'ye yükseldiği esnada Ay sonunda Kuzey Atlantik'ten kopacak olan Trof ve soğuk hava Ekim ilk günleri ülkemizi etkileyecek batıda serin ,özellikle iç ve doğu kesimlerde soğuk hava hissedilecek.

Kuzey-Doğu ve İç hatta Güney bölgeler yağışlı geçecek sağanak ve gök gürültülü sağanaklara yol açacak.

Doğu Karadeniz yaylaları ve Kuzeydoğu Anadolu yüksekleri kar alabilir.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN