Ramazan alışverişine çıkan vatandaşlar dertli: Alım gücü diye bir şey kalmadı

Ramazan alışverişine çıkan vatandaşlar dertli: Alım gücü diye bir şey kalmadı

Artan enflasyon rakamları ile beraber raflardaki fiyatlar da yükselmeye devam ediyor. Ramazana sayılı günler kala iftariyelik alışverişi yapan vatandaş sofrasını nasıl dolduracağını düşünürken, fiyatlarındaki artışa tepkiler büyüyor. Alım gücümüz yok diyerek tepki gösteren bir vatandaş, "Kıymanın kilosu olmuş 500 lira, pastırmanın kilosu 2 bin lira. İftariyeliği nasıl alacağız? Her şey o kadar pahalı ki gücümüz yetmiyor. Alım gücü diye bir şey kalmadı. İyi idare edilemiyoruz." diye konuştu.

Türkiye'de artan enflasyonla beraber hayat pahalılığı etkisini derin şekilde hissettirirken, vatandaşların geçim derdi büyümeye devam ediyor. Türk-İş'in açıkladığı verilere göre Şubat ayında açlık sınırının 16 bin 257 liraya yükselirken, yoksulluk sınırı da 53 bin liraya yaklaştı.

'GENEL OLARAK YÜZDE 70'LİK ARTIŞ VAR'

Ramazan için iftar ve sahur sofrası alışverişi yapmak isteyen vatandaşlar kara kara düşünürken, marketlerdeki etiketler hemen her gün değişmeye devam ediyor. Fiyatlardaki artışla ilgili konuşan bir market çalışanı, "Pastırma geçen sene bin 200 lira civarı iken bu sene 2 bine yaklaştı. Hurma 300 liraydı, bu sene 500 lirayı geçti. Genel olarak yüzde 70'lik artış var.” ifadelerini kullandı.

"Salam, pastırma almak hayal oldu artık" diyen emekli bir vatandaş ise, "Geçmiş dönemlerde iftariyelikler daha boldu. Şu an hurma alırken bile hangisi daha ucuz ona bakıyoruz. Aslında herkesin sofrasında bulunması gereken şeyleri biz artık seçerek almak mecburiyetindeyiz." dedi.

'ALIM GÜCÜ DİYE BİR ŞEY KALMADI'

"İftariyeliği nasıl alacağız?" diyerek tepki gösteren bir berber ise, "Kıymanın kilosu olmuş 500 lira, pastırmanın kilosu 2 bin lira, tulum peyniri 550 lira... İftariyeliği nasıl alacağız? Her şey o kadar pahalı ki gücümüz yetmiyor. Alım gücü diye bir şey kalmadı. İyi idare edilemiyoruz. Bana göre güzel bir köy ağası bu yönetimden daha iyi idare eder bu ülkeyi." şeklinde konuştu.

Emekli bir memur ise şunları söyledi:

"Maaşlarımız geriye saydığı için kaliteden ve miktardan ödün vermek zorunda kalıyorum. 60 yaşındayım ilk defa böyle bir şey yaşıyorum. Bir yerde 'dur' demek lazım. Çünkü ben acaba maaşıma daha çok zam gelir mi diye düşünürken maaşa zam gelmeden önce her şeye zam geliyor. Onun için bence ücret artışına da 'dur' demek lazım."

'PASTIRMA PİYASADAN KALKSA DA ÇOCUKLAR GÖRMESE'

Başka bir emekli ise, "Sadece bir zeytinle orucunu bozabiliyorsa ne mutlu insanlara. Her şey o kadar pahalı ki yanlarına yaklaşmak mümkün değil. Allah herkesin yardımcısı olsun. Önceden pastırmaya kadar her şeyi alabiliyorduk. Ama artık mümkün değil. Keşke piyasadan kalksa da görmesek. Çocuklar özellikle görmese keşke. Çok üzülüyorum. Her şeye o kadar hasretler ki... İnşallah bugünlerden en kısa zamanda kurtuluruz" ifadelerini kullandı.

'YAŞAMA SEVİNCİMİZ GİTTİ'

Depremzede bir vatandaş da, "Yaşama sevincimiz gitti. Aylık gelrim 12 bin lira, 10 bin lira ev kirasına veriyorum. 2 bin lira ile ne yapabiliriz?" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN