Su seviyesi gittikçe azalıyor! “Barajlar çok kötü seviyelerde” uyarısı geldi! Üstelik hala yağış beklenmiyor…

Su seviyesi gittikçe azalıyor! “Barajlar çok kötü seviyelerde” uyarısı geldi! Üstelik hala yağış beklenmiyor…

Bu yılın kurak geçmesi sonucunda ülkedeki birçok baraj kuruma noktasına geldi. Milyonlarca insan ise su kaynaklarının bu durumu hakkında endişe duyuyor. Su seviyesi gittikçe azalırken “barajlar çok kötü seviyelerde” uyarısı geldi. Üstelik birkaç gün daha yağış beklenmiyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Bu yıl son zamanların en sıcak yaz mevsimlerinden birini geçirirken özellikle temmuz ve ağustos ayında sıcaklık rekorları kırıldı. Tüm Türkiye önce El Nino ardından da Eyyam-ı Bahur sıcak hava dalgalarının kurbanı oldu. Yüksek sıcaklıklar yüzünden kurak bir dönem yaşanırken Eylül ayı gelmesine rağmen hala beklenen yağışlar gerçekleşmedi. Bu durumda barajlardaki su seviyelerinin düşmesine neden oldu.

HER GÜN TAKVİYE OLMASINA RAĞMEN DÜŞÜYOR

Kurak geçen bir yazın ardından barajlardaki su seviyeleri insanları endişe ettiriyor. Henüz beklenen yağışların gelmemesi ve bazı barajların kuruduğu haberleri insanları oldukça meraklandırıyor. Özellikle de İstanbul’daki barajların doluluk oranı her geçen gün değişiyor.

yeni-proje-3-001.jpg

Konuya ilişkin bir açıklama ile gündeme gelen Hava Forum sayfası, “Melen Çayı'ndan her gün takviye olmasına rağmen maalesef düşüş engellenemiyor. İstanbul barajları çok kötü seviyelere indi” diyerek verileri vatandaşlarla paylaştı.

SUDA KOKU VAR ŞİKAYETLERİ GELİYOR

Hava Forum sayfası yaptığı paylaşımda sudan koku geldiğine dair şikayetlerin olduğunu da aktardı. Sayfa, paylaşımının tamamında şu ifadelere yer verdi:

“Melen Çayı'ndan her gün takviye olmasına rağmen maalesef düşüş engellenemiyor. İstanbul barajları çok kötü seviyelere indi. Doluluk oranımız %24.69 ! Birçok takipçimiz suda koku var şikayetinde bulunuyor. Koku, Melen'den mi kaynaklı, baraj seviyeleri düşmesinden mi kaynaklı tartışılıyor. 8-9 gün daha yağmur beklenmiyor. Sonrası da netleşmedi, gelişmeleri takip ediyoruz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN