Tüm öğrencilere ulaşım yardımları başladı! 750 TL nakit ödenecek! Başvuru için elinizi çabuk tutun

Tüm öğrencilere ulaşım yardımları başladı! 750 TL nakit ödenecek! Başvuru için elinizi çabuk tutun

Pazartesi günü çocuk sahibi milyonlar aileye müjdeli haberi veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencilerinin ulaşım giderlerinin artık devlet tarafından karşılanacağını duyurmuştu. Bakan Yanık'ın açıkladığı programın detayları belli oldu...

Yeni yıla girilmesiyle beraber öğrencilere ulaşım yardımı için düğmeye basıldı. Pazartesi günü çocuk sahibi ailelere müjdeli haberi veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencilerinin ulaşım giderlerinin artık devlet tarafından karşılanacağını duyurmuştu.

Bakan Yanık, ailelerinden uzakta okuyan ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencilerine ödenecek ulaşım desteği ile ilgili detayları açıklarken gidiş-dönüş biletlerini karşılamak için yılda iki defa yapılacak destek ödemesinin tutarı, başvuru tarihleri ve şartları da netlik kazandı.

"ÜST LİMİT TUTARI 750 TL"

Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencileri için hayata geçirilen ulaşım giderlerinin karşılanmasına yönelik destek programının ilk defa uygulanacağını beliren Bakan Yanık, söz konusu program için 300 milyon TL bütçe ayrıldığını belirterek şunları söylemişti:

"Öğrencilerimize 2023 yılı için vereceğimiz desteğin üst limit tutarı 750 TL. Bu destek programı ile öğrencilerimizin yılda iki defa gidiş-dönüş ulaşım giderleri karşılanacak. Söz konusu program ile ailesinden farklı bir ilde eğitim gören ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencilerimizin şehirlerarası ulaşım giderlerine destek olacağız. Bizim yaptığımız sosyal yardımların, sosyal desteklerin tamamının dayandığı mevzuat 3294 sayılı kanun. Bu programımızda ilk kez uygulanan bir destek. Sosyal yardım faydalanıcısı ailelerin üniversite öğrencisi çocuklarına, bunlar 25 yaş altı ve lisans öğrencileri olacak, ailesinden uzakta eğitim gören üniversite öğrencilerine yılda 2 defa gidiş dönüş biletlerini biz temin edeceğiz”

Bakanlık duyurdu: Öğrencilere yönelik ulaşım desteği başladı

Yaklaşık 400 bin ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencinin yararlanabileceği destek programını hakkında konuşan Bakan Yanık, destek programı ile sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin eğitim süreçlerine katkıda bulunacaklarını belirtmişti.

Bakan Yanık, söz konusu destek programından faydalanmak isteyen vatandaşların başvuruları ikametgah adreslerinde yer alan ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) yapması gerektiğini kaydetti.

Sosyal yardım faydalanıcısı vatandaşların ayrım gözetmeksizin desteğe ihtiyaç duydukları her an yanlarında olduklarını vurgulayan Yanık, "Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin eğitim hayatlarına daha rahat devam edebilmeleri için bütün tedbirleri almaya devam ediyoruz. Öğrencilerimiz bizim geleceğimizdir. Bu programımızla öğrencilerimize ve ailelerine destek olmayı ve onlara katkı sağlamayı sürdüreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, yaklaşık 277 milyon lira sosyal yardım yapılacağını bildirdi

MÜJDEYİ ERDOĞAN VERMİŞTİ

10 Ekim 2022 Pazartesi günü gerçekleşen Bakanlar Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğrencilere ulaşım desteği müjdesini şu sözlerle vermişti:

"Bir müjdede üniversite öğrencilerimize vermek istiyorum. Ulaşım desteği sağlayacağız.

Ailelerinden uzakta eğitim gören üniversite öğrencilerine okullarına gidiş ve dönüşleri için ulaşım desteği vereceğiz. Yılda iki defa verilecek bu destek sayesinde ailelerin yanına gidip gelebilmelerini temin edeceğiz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN