Üniversite öğrencilerine su parası desteği

Üniversite öğrencilerine su parası desteği

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 2023-2024 eğitim öğretim yılı boyunca üniversite öğrencilerinden su parası almayacağını açıkladı.

Balıkesir Belediyesi'ne bağlı Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (BASKİ) Kasım ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda alınan karara göre, üniversite öğrencileri eğitim yılı boyunca suyu bedavaya kullanacak.

Daha önce alınan karar gereği bugüne kadar kullandıkları suyun yüzde 50'sini ödeyen öğrenciler, bu kararla birlikte su parası ödemeyecek.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, bu kararın üniversite öğrencilerine destek olmak amacıyla alındığını belirterek "Üniversite öğrencilerimizin eğitim masraflarını azaltmak ve onlara destek olmak için bu kararı aldık. Öğrencilerimiz eğitim yılı boyunca suyu bedava kullanacak" dedi.

Yılmaz, ayrıca Balıkesirli vatandaşlar için suya yüzde 15 indirim yapıldığını, sosyal yardımlaşmadan destek alan vatandaşları, engelli, gazi ve şehit ailelerinin su borçlarının kapatıldığını, depremzedelerin ise 1. kademe su faturalarının 31 Aralık 2024' kadar belediye tarafından ödeneceğini açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN