Vekaleten kurban kestirecekler dikkat! Bunları yapmayanların kurbanı olmayacak: Herkes dikkat etsin

Vekaleten kurban kestirecekler dikkat! Bunları yapmayanların kurbanı olmayacak: Herkes dikkat etsin

Kurban Bayramı için hazırlıklar yapılmaya devam ediyor. Kurbanlık arayışında olan vatandaşların yanı sıra vekaleten kurban kestirmek isteyenlere de önemli açıklamalar yapıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı vekaleten kurban kesimi yapacak vatandaşları tek tek uyardı. Bunlara dikkat edilmesi gerekiyor. İşte vekaleten kurban kesimi hakkında merak edilen tüm detaylar…

28 Haziran 2023 tarihinde kutlanacak Kurban Bayramı için nefesler tutuldu. Kurbanlıklar seçilmeye devam ederken Diyanet İşleri Başkanlığı vekaleten kurban kesimi yaptıracak kişilere önemini açıklamalarda bulundu. Kurban kesiminin öneminden bahseder Diyanet İşleri Başkanlığı ibadetin gerçekleştirilebilmesi için mutlaka kesim yapılması gerektiğini vurguladı. Vekaleten kurban kesiminde vatandaşların dikkat etmesi gereken hususlar tek tek açıklandı. Vekaleten kurban kesimi yapacak vatandaşların fırsatçılara karşı dikkatli olması gerektiği vurgulandı. İşte vekaleten kurban kesimi hakkında merak edilen tüm detaylar…

VEKALETEN KURBAN KESİMİ NEDİR?

Kurban Bayramını sayılı günler kala vatandaşlar da vekalet ve kurban kesimi hakkında araştırmalarını hızlandırdı. Herkes tarafından merak edilen konular arasında yer alan urban kesim işlemleri hakkındaki açıklamalarda Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan geldi. Bakan Bozkurt, mali ibadetler yani para ile yapılan ibadetlerde vekaletin geçerli olduğunu aktardı. Hayırsever vatandaşların kurbanlarını uzakta bulunan ihtiyaç sahiplerine ulaştırmasının vekalet yoluyla kurban kesmeyi önemli bir hale getirdiğini aktardı.

kurbanlik.jpg


Son zamanlarda vekaleten kurban kesimi işlemlerinin arttığını belirten Bakan Bozkurt, vekalet yoluyla kurban kesimi yapan kurum ve kuruluşların müvekkilinin hassasiyetine, ibadet bilincinin yerine getirmek koşuluyla kurban kesim işlemlerini yapması gerektiğinin altını çizdi. Kurumlar tarafından yapılan kesim işlemleri kapsamında Kurban etinin kimlere dağıtılacağı ve hangi koşulda dağıtılacağı vekaletinin de yerine getirmesi gerektiğini aktardı.

kurbanlikk.jpg

HANGİ KURUMA VEKALETEN KURBAN KESİMİ YAPTIRILIR?

Bakan Bozkurt, kurban kesim ibadetini vekalet vererek gerçekleştirecek vatandaşların güvenilir kurum ve kuruluşları tercih etmesi gerektiğini vurguladı. Bozkurt, hem yurt içinde hem de yurt dışında yapılan kurban kesimlerinde vekaleten kurban kesiminin istismar edilmeye başlandığını belirtti Vekalet de kurban kesimi yapacak kişilerin dikkatli olması gerektiğini belirten Bakan Bozkurt hassas davranılması gereken bir süreç olduğunun altını çizerek şu ifadeleri dile getirdi:

kurban-paylasmak.jpg


"Kurban etinin her bir zerresini değerlendirilmek, bunu yoksulun, mağdurun, muhtacın ihtiyacına harcamaktır esas olan. Bu hassasiyetler, koşulların aynı şekilde yerine getirilmesi gerekiyor. Vekalet verenlerin bu güveni verecek kurum ve kuruluşları tercih etmesi lazım."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN