Yeni kabinede yer alacak isimler netleşiyor: Ekonominin başına geçecek isim belli oldu!

Yeni kabinede yer alacak isimler netleşiyor: Ekonominin başına geçecek isim belli oldu!

Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimini ikinci turda kazanmasının ardından yeni hükümette hangi isimlerin görev alacağı merak konusu olurken ekonominin başına geçecek isim belli oldu.

Türkiye, 27 Mayıs Pazar günü cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turu için sandık başına giderek yeni cumhurbaşkanını seçti. Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 52 oy ile Millet İttifakı adayı, Kemal Kılıçdaroğlu'nu mağlup ederek seçimden zaferle ayrıldı. Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimi zaferle tamamlamasının ardından yeni hükümette hangi isimlerin görev alacağı merak konusu olurken ekonominin başına geçecek isim belli oldu.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) Milletvekili Genel Seçimi sonuçlarını bugün resmi olarak açıklaması bekleniyor. Yapılan planlamaya göre, milletvekilleri 2 Haziran Cuma günü Meclis Genel Kurulu’nda yemin edecek ve Meclis Başkanı seçimi için 5 günlük adaylık süreci resmi olarak başlayacak.

Kulislerde konuşulanlara göre; Erdoğan ya 2 Haziran Cuma günü TBMM’de Cumhurbaşkanı andını içerek göreve başlayacak ya da 6 Haziran Salı günü yemin edecek ve hemen ardından yeni kabinesini açıklayacak.

"MESUT ÖZİL SPOR BAKANI OLACAK" İDDİASI

Yeni hükümette hangi isimlerin görev alacağı merak konusu olurken Fatih Portakal, geçtiğimiz aylarda futbolu bırakan Alman eski orta saha oyuncusu Mesut Özil'in Spor Bakanı olarak görev alabileceğini öne sürdü.

MEHMET ŞİMŞEK EKONOMİNİN BAŞINA GEÇİYOR

Patronlar Dünyası yazarı Toygun Atilla ise eski Hazine Bakanı ve eski Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in ekonominin başına geçmeyi kabul ettiğini iddia etti.

erdoğan mehmet şimşek

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ise 3. kez görüşen Mehmet Şimşek'in ekonominin başına geçeceğini belirten Atilla, “Ankara’da üçüncü buluşma gerçekleşti. Külliye’de gerçekleşen bu görüşmenin ardından Mehmet Şimşek, Erdoğan’a ‘Ülkem için, vatanım için, göreve hazırım' diyerek ekonominin başına geçme teklifini kabul etti." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN