Asgari ücretten az tutara 12 ülke gezdi! İnternet fenomeni taktiğini paylaştı: Bu yöntemle ucuza ülke ülke geziyor

Asgari ücretten az tutara 12 ülke gezdi! İnternet fenomeni taktiğini paylaştı: Bu yöntemle ucuza ülke ülke geziyor

Asgari ücretten çok az parayla 12 ülkeyi gezdi! İnternet fenomeni ise bu ucuz gezinin taktiğini paylaştı! Bu yöntem sayesinde ucuza ülke ülke geziyor...

Ulaşım maliyetlerini minimize ederek bütçe dostu seyahatleri konusunda uzmanlaşan Rebecca Kellett, sosyal medyadaki takma adı "Bex" ile 250 Sterlin (mevcut kurla 9,568 TL) veya daha az bir bütçeyle 12 farklı ülkeyi ziyaret etmeyi başardı. Yorkshire'dan olan Bex, uygun fiyatlı tatiller yaparak "Avrupa'yı tamamlama" hedefine yönelik düzenli olarak seyahat ediyor.

TEK BİR GÜNDE FARKLI BİR ÜLKEYE GİDİP DÖNÜYOR

ulke-ulke-geziyor-1.webp

Bex, bir röportajında bütçesini kontrol altında tutmak için geliştirdiği yöntemi paylaştı. Kendisini hafta sonu İngiltere'de kalmış gibi hissettiğini ve normalde harcayacağı parayı kullanarak seyahat etmeye çalıştığını ifade etti. Ayrıca "ekstrem günübirlik gezilere" meraklı olan Bex, tek bir günde farklı bir ülkeye gidip geri dönmek anlamına gelen bu terimi sıkça kullanıyor. Geçtiğimiz aylarda Dublin ve Bratislava'ya tek günlük geziler düzenleyerek bu tutkusunu sürdürdü.

Seyahat tutkusunu pandemi sonrası Sri Lanka'ya yaptığı büyük bir geziden sonra keşfettiğini belirten Bex, "Döndüğümde 'daha fazlasını görmek istiyorum' diye düşündüm ve bunu yapmaya başladım" dedi.

KAÇ PARAYA HANGİ ÜLKELERE YOLCULUK YAPTI?

ulke-ulke-geziyor-2.jpg

Kendi işini yürüten Bex, ekonomik tatil planlarını Instagram hesabında paylaşıyor ve ucuz seyahat ipuçları veriyor. 2022'nin Ocak ayında sadece 11 Sterlin'e mal olan Milano seyahatiyle başlayan Bex, şu ülkeleri ziyaret etti:

  • Şubat 2022: Lizbon, Portekiz - 15 Sterlin
  • Mart 2022: Dublin, İrlanda - 15 Sterlin
  • Mart 2022: Zagreb, Hırvatistan - 20 Sterlin
  • Nisan 2022: Ibiza - 20 Sterlin
  • Haziran 2022: Marakeş, Fas - 28 Sterlin
  • Ekim 2022: Sibiu, Romanya - 20 Sterlin
  • Aralık 2022: Bratislava, Slovakya - 30 Sterlin
  • Şubat 2023: Norveç - 20 Sterlin
  • Nisan 2023: Litvanya - 39 Sterlin
  • Ağustos 2023: Belfast - 24 Sterlin
  • Mart 2023: Malmö, İsveç - 20 Sterlin

Bex, uygun fiyatlı ülke gezmek için uçak bileti uygulamasına girerek varış noktası kısmını 'Her yer' olarak seçiyor ve en ucuz uçak biletini satın alıyor. Ayrıca, esneklik ve araştırma yapmanın önemine vurgu yapıyor. Ucuz uçuşları Instagram hikayelerinde yayınlayarak takipçileriyle tecrübelerini paylaşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN