Ayıların arasındaki gizli insanı bulabilir misin? İşte IQ'nuzun 140 üzeri olduğunu kanıtlayacak zeka bulmacası

Ayıların arasındaki gizli insanı bulabilir misin? İşte IQ'nuzun 140 üzeri olduğunu kanıtlayacak zeka bulmacası

Optik illüzyon IQ testi: yüksek IQ'ya sahip kişiler bu optik illüzyon testini kolayca çözebilir. İnsanların sadece %1'i Ormandaki ayılar arasında gizlenmiş İnsanı 11 saniye içinde görebilir.

Optik illüzyon, beynin nesneleri algılama biçimine meydan okuyan bir nesnenin veya çizimin veya insanların akıl almaz, son derece büyüleyici, şekil değiştiren görüntüsüdür. Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel yanılsamalar gibi pek çok türde optik yanılsama görmüş olmalısınız. Çalışmalar, optik yanılsamaların da psikanaliz alanının bir parçası olduğunu ve şeyleri nasıl algıladığınıza ışık tuttuğunu ortaya koyuyor. Normal bir insan beyni, her açıdan farklı bir algı oluşturan şeylere veya görüntülere farklı bakabilir. Böyle zekice bir örnek, resimdeki Ayılar arasında saklanan bir İnsanı gösteren resimde görülebilir.

1-014.jpg

RESİMDEKİ GİZLİ İNSANI BULUN

Yukarıdaki görsel çocuklar ve yetişkinler için resimli bulmaca olarak paylaşılmıştır. Bu optik illüzyonda ormandaki ayıları görebilirsiniz. Bazı ayılar ormanda dolaşıyor ve bazıları ağaçlara tırmanıyor. Ancak resimdeki ayı grubunun arasında bir insan saklanmaktadır.

İnsanların sadece %1'inin bu görüntüdeki gizli İnsan'ı bulabildiği iddia edildi. Bu optik illüzyon görüntüsü, IQ'nuzu test etmenin başka bir eğlenceli yoludur. Ancak, gerçek bir IQ testi yapmak, IQ seviyenizi öğrenmenin iyi bir yoludur.

GİZLİ İNSANI BULDUN MU?

Çalışmalar, beyninizi zor bulmacalarla ne kadar çok çalıştırırsanız, o kadar akıllı olma eğiliminde olduğunuzu gösteriyor. Optik illüzyonlar her zaman beynimizin nasıl çalıştığına dair büyüleyici bilgiler verir. Belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, beynimizi orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılaması için kandırabilir. Öyleyse bize söyleyin, bu optik yanılsama görüntüsünün içine gizlenmiş İnsan'ı gördünüz mü?

OPTİK İLLÜZYON CEVABI

Gizli İnsanı bulmakta zorlanıyorsanız, o zaman yardım etmek için buradayız. Resmin sağ üst köşesine dikkatlice bakarsanız, ayı kılığında ağaca tırmanan bir İnsan göreceksiniz. Bu optik yanılsama, görüşünüzün ne kadar iyi olduğunu ortaya çıkarabilir.

Yani, resimdeki gizli insan bir ayı kostümü giyiyor. Kostüm, üzerindeki bir fermuar ile tanımlanabilir. Resim, görüntüde gizlenmiş İnsanı bulmaya çalışan binlerce yetişkinin kafasını kaşımasına neden oldu.

2-007.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN