Baş ağrılarınız anında hafifleyecek! Migren ataklarını dert etmeyin: Sade koklayın ve keyfinize bakın

Baş ağrılarınız anında hafifleyecek! Migren ataklarını dert etmeyin: Sade koklayın ve keyfinize bakın

Yaz sıcakları ile birlikte baş ağrısı da kaçınılmaz olmaya başladı. Özellikle migren şikayetlerinde artış görülürken ağrıyı dindirmek için de farklı yöntemlere başvuruluyor. Bu yöntem ile tüm ağrılarınızı unutacaksınız. İşte migren ataklarını geçiren o yöntem…

Baş ağrısı problemi olan birçok kişinin korkulu rüyası olan sıcaklar artış gösterirken baş ağrısını geçirecek çözümlerde aranmaya devam ediyor. Baş ağrısı ve migren atakları günlük hayatı zorlaştıran problemler arasında görülürken ağrıları hafifletmek için uygulayabileceğiniz farklı yöntemler bulunuyor. Geçmişten günümüze uzanan o yöntem ile herkes şifalanıyor. Yüzyıllardır şifa kaynağı olan esansiyel yağlar baş ağrısında da büyük bir çözüm kaynağıdır. Günümüzde pek çok sağlık problemi için bitkisel yağlardan yararlanılırken o yağ ile baş ağrılarınız sona erecek. İşte migren ataklarını geçiren o yöntem…


LAVANTA YAĞI


Mavi ve mor renkleriyle herkesin dikkatinde yer alan lavanta kokusuyla da herkesi büyülüyor. Baş ağrısı tedavisinde sıklıkla kullanılan lavanta yağı aromaterapistler tarafından da sık sık öneriliyor. Kaynayan su içerisinde birkaç damla lavanta yağı damlatarak buharını içinize çekiniz. Ağrı giderme konusunda son derece etkili olan lavantayı cilde de sürülebilir. Ancak lavanta yağını ağzınızdan ve gözlerinizden mutlaka uzak tutunuz.

lavanta-yagi-iha.jpg
Yapılan araştırmalar doğrultusunda baş ağrısı çeken kişilerin 15 dakika boyunca lavanta yağı kokusunu teneffüs etmesi durumunda ağrıların azaldığı görülmektedir. Atıştırmalar doğrultusunda baş ağrısından şikayetçi olan ancak lavanta yağı koklamayan kişilerin şikayetlerinin devam ettiği görülmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN