Bu haber kiracıların hayallerini suya düşürdü! Artık yapılmayacak: Can sıkan soruyu Bakan yanıtladı

Bu haber kiracıların hayallerini suya düşürdü! Artık yapılmayacak: Can sıkan soruyu Bakan yanıtladı

Milyonlarca ev sahibini ve kiracıyı ilgilendiren son dakika gelişmeleri yaşandı. Hükümetin geçen sene aldığı kararlar doğrultusunda kira artışlarına bir yıllık süreyle yüzde 25 zam yapma sınırını getirilmişti. Milyonlarca kiracı aynı uygulamanın bu senede devam etmesini beklerken yapılan açıklamalar gündeme bomba gibi düştü. İşte detaylar...

Geçtiğimiz sene hükümet aldığı bir kararla kira artışlarının bir yıllık süre ile yüzde 25 sınır getirdiğini açıklamıştı. Milyonlarca kiracı bu habere çok sevinirken yeni yılda aynı kararın devam etmesini bekliyordu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, geçen sene fahiş fiyatlardan dolayı getirilen bu kararı devam ettirmeyeceklerini açıkladı. Dolayısıyla ev sahipleri artık kiracılara herhangi bir engel olmadan zam yapabilecekler. Geçen sene alınan kararların Temmuz ayı itibari ile sona ereceğini belirten Nebati, "“Kiracılar ile ev sahipleri kendi aralarında anlaşacak” dedi.

Bu uygulama kiracılara nefes aldırmıştı

Özellikle de pandemi sürecinde işini kaybeden vatandaşların ödeme zorluğu yaşadığı kiralarına az oranda zam uygulaması derin bir nefes almalarına yaramıştı. Ev sahipleri fahiş zamlara yapamıyor ve kiracılar da önemli bir maddi rahatlık yaşıyordu. Kira zamlarına getirilen bu yüzde 25'lik zam sınırı birçok kesimi sevindirmişti. Lakin uygulamanın kaldırılması duyanları üzdü.

bakan nebati

Bakan Nebati açıkladı: "Artık kendi aralarında anlaşacaklar."

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, geçen sene getirilen bu uygulamanın yeni yılda devam etmeyeceğini ve artık kiracılar ile ev sahiplerinin kendi aralarında halledeceklerini duyurdu.

Geçici sürenin bittiği duyuruldu

Nebati, olağanüstü durumlarda alınan kararların hala devam etmesinin doğru olmadığını belirterek, “Geçen yıl kiracılarımızı rahatlatmak için konutlarda yüzde 25’lik sınır getirmiştik, Temmuz ayında bitiyor. Ondan sonra serbest piyasa çerçevesinde kendi aralarında anlaşacaklar. Bu geçici bir süreçti, 1 yıllıktı. Burada konut fiyatlarındaki yükseklikten şikayetçi bulunan vatandaşların kira veriyormuş gibi ev sahibi olmasını sağlıyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN