Bu hurdaların içinde resmen servet yatıyor! Çöpe atmadan önce bir kez daha düşünün… İçleri altın kaynıyor

Bu hurdaların içinde resmen servet yatıyor! Çöpe atmadan önce bir kez daha düşünün… İçleri altın kaynıyor

Evde, iş yerinde hurda diyerek çöpe attığımız birçok elektronik eşyanın içinde resmen servet yatıyor! Çöpe atmadan bir kez daha düşünün… İçleri resmen altın kaynıyor. Hurdacılar için bu eşyalar çok kıymetli. İşte konuya ilişkin detaylar…

Zaman içinde bozulan ya da eskiyen birçok eşyayı ya çöpe atıyoruz ya da hurdacıya veriyoruz. Lakin bu elektronik eşyaların içinde bulunan servet değerindeki parçalar hurdacılar için çok kıymetli. Çünkü içlerinde altın kadar değerli malzemeler yatıyor. Bu bilgileri duyduktan sonra elektronik eşyalarınızı hurdacıya verirken tereddüt edeceksiniz. İşte detaylar…

İÇLERİNDE SERVET YATIYOR

Buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, saç kurutma makinesi, elektrikli küçük ev aletleri, kumanda ve ses sistemi gibi elektronik eşyaların içinde bir miktar altın bulunuyor. Hurdacıların almak için can attığı bu eşyaların parçaları ayrı ayrı satılıyor. Bazılarının anakartlarında ise altın buunuyor. Dolayısıyla daha değerli oluyorlar.

yeni-proje-1-001.jpg

Elektronik cihazların çoğunda bulunan ana kartların içinde sarı renkli alaşımların yüzde 99’unun altın olduğu biliniyor. Hem kart tipine hem de kullanım alanlarına göre değerleri de değişiyor. 1 ton devre kartında gümüş, paladyum ve bakıra ilave olarak 10 ila 1,000 gram arasında altın bulunuyor.

yeni-proje-001.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN