Bunu öğrendikten sonra dişçiye gitmeyeceksiniz! Diş tartarlarını tek seferde yok ediyor

Bunu öğrendikten sonra dişçiye gitmeyeceksiniz! Diş tartarlarını tek seferde yok ediyor

Sağlıklı dişlere sahip olmak, iyi bir ağız hijyeni sağlamakla başlar. Dişlerinizi günde en az iki kez fırçalamak, diş aralarını düzenli olarak temizlemek, diş ipi kullanmak ve düzenli olarak diş hekimine gitmek, dişlerinizin sağlıklı kalmasına yardımcı olabilir. Ancak zamanla dişlerimizde diş tartarı da oluşabilir. Diş tartarı, dişlerde biriken sert bir mineral tabakasıdır ve zamanla diş eti hastalıklarına ve diş çürüklerine yol açabilir.

Diş tartarları, biriken bakteri plaklarının sertleşmesiyle oluşur. Plak, ağızda sürekli olarak biriken bakterilerin bir karışımıdır ve dişlerin yüzeyinde bir film tabakası oluşturur. Bu film tabakası, yiyeceklerin parçalanması ve sindirilmesi sırasında dişlerin üzerinde kalabilir. Eğer dişler iyi temizlenmezse, plak sertleşmeye başlar ve diş tartarı oluşur.

DİŞ TARTARININ NEDENLERİ NELERDİR?

Diş tartarının nedenleri arasında şunlar sayılabilir:

  • Yetersiz diş fırçalama
  • Diş ipi kullanmama
  • Yanlış diş fırçalama tekniği
  • Sık şekerli yiyecek ve içecek tüketimi
  • Sigara kullanımı

KİMLER DİŞ TARTARINA DAHA YATKINDIR?

Diş tartarına daha yatkın olan kişiler arasında şunlar yer alır:

  • Yaşlılar
  • Diş fırçalama ve diş ipi kullanımında yetersiz olanlar
  • Sık şekerli yiyecek ve içecek tüketenler
  • Sigara kullananlar

dis-tartari-temizleme.jpg

DİŞ TARTARLARININ ETKİLERİ NELERDİR?

Diş tartarları, ağızda birçok soruna neden olabilir. Bunlar arasında diş eti hastalıkları, diş çürükleri ve dişlerde renk değişiklikleri yer alır.

- Diş Eti Hastalıkları

Diş tartarı, diş eti hastalıklarına neden olabilir. Diş eti hastalıkları, diş etlerinin iltihaplanmasıdır ve diş kaybına neden olabilir.

- Diş Çürükleri

Diş tartarları, diş çürüklerine neden olabilir. Diş çürükleri, dişlerdeki mine tabakasının zarar görmesiyle oluşur ve diş kaybına neden olabilir. Diş tartarları, dişlerin yüzeyindeki bakteri plağının asit üretmesine neden olarak diş çürüklerinin oluşmasını hızlandırabilir.

- Dişlerde Renk Değişiklikleri

Diş tartarları, dişlerde renk değişikliklerine neden olabilir. Dişlerdeki sarımsı renk, diş tartarlarının bir işareti olabilir ve bu da dişlerin görünümünü olumsuz etkiler.

DİŞ TARTARINDAN KURTULABİLMEK İÇİN DOĞAL ÇÖZÜMLER

hindistan-cevizi-yagi-faydalari-510382-1.jpg

- Hindistan cevizi yağı

Hindistan cevizi yağı, son yıllarda popüler bir doğal tedavi yöntemi olarak kabul edilmiştir. Diş tartarlarının önlenmesinde de etkili olduğu düşünülmektedir. Hindistan cevizi yağı, antimikrobiyal özellikleri nedeniyle bakteri plağı oluşumunu önler. Ayrıca, yağın içerdiği asitler, dişlerin yüzeyindeki lekeleri gidererek dişlerin daha beyaz görünmesine yardımcı olur. 20 – 30 dakika boyunca bir çorba kaşığı Hindistan cevizi yağı ya da zeytinyağını ağzınızda çalkalayın.

korkmaz-baharat-karbonat-500gr-4659-b.jpg

- Karbonat

Karbonat, diş tartarlarına karşı doğal bir tedavi yöntemi olarak önerilir. Karbonat, diş yüzeyindeki lekeleri gidererek dişlerin daha beyaz görünmesine yardımcı olur. Ayrıca, dişlerin yüzeyinde biriken plakları temizleyerek diş tartarlarının oluşumunu önler. Ağzı karbonatlı bir suyla çalkalamak veya gazlı steril bir beze sürülmüş karbonatla dil ve yanağı temizlemek etkili olmaktadır.

sirke.png

- Sirke

Sirke, asitliği nedeniyle dişlerin yüzeyindeki plakları giderir ve diş tartarlarının oluşumunu önleyebilir. Ancak, sürekli olarak sirke kullanmak, diş minesinin aşındırılmasına neden olabilir ve bu da diş hassasiyetine ve diş çürüklerine yol açabilir.

portakal-kabuklarinin-aromasini-kullanabilecegimiz-yerler-43aafc.jpeg

- Portakal kabuğu

Portakal kabuğu, diş tartarlarına karşı doğal bir tedavi yöntemi olarak önerilir. Portakal kabuğu, C vitamini, folik asit, potasyum ve kalsiyum gibi vitaminler ve mineraller açısından zengindir. Portakal kabuğundaki limonen adlı bileşik, dişlerde biriken plakları temizleyerek diş tartarlarının oluşumunu önler. Limonen, diş yüzeyindeki lekeleri gidererek dişlerin daha beyaz görünmesine yardımcı olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN