Çiçeğiniz 4 mevsim solmayacak! Çözümü basit: Dibine 1 bardak...

Çiçeğiniz 4 mevsim solmayacak! Çözümü basit: Dibine 1 bardak...

Açmayan çiçeklerin şifası meğer yıllardır hepimizin tükettiği o besindeymiş. Kemikleri güçlendirdiği gibi çiçekleri de güçlendiren o besini çiçek diplerine döktüğünüz de bakın ne oluyor...

Büyük küçük demeden herkesin tükettiği süt, yalnızca insanlar için değil çiçekler için de oldukça faydalı. İçeriğinde bol miktarda kalsiyum bulunan süt, insanlarda olduğu gibi bitkilerde de koruyucu ve besleyici bir özelliğe sahip.

BİTKİLERİNİZİ ZARARLI DIŞ ETKENLERDEN KORUYOR

Bahçe ve saksı çiçeklerinize düzenli olarak yağlı süt verdiğinizde kene, fidan biti ve yaprak biti gibi böceklere karşı koruma kalkanı oluşturmuş olursunuz.

Ayrıca bahçedeki alet ve edavatlarınızın dezenfektesi için de kimyasal ve pahalı sıvılar kullanmanıza gerek yok. Yine sütün antiseptik özelliğine başvurarak temizliğinizi kolaylıkla yapabilirsiniz.

haber-7-ic.jpg

BİTKİLERE SÜT NASIL UYGULANIR?

Bitkilerinizin çürümesini ya da küflenmesini önlemek için sütü sulandırarak bitkinizin köküne sıkmanız gerekiyor.

Bu yöntemi uygulamak için bir bardak sütün içine 1/1.5 bardak su ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız karışımı 10 günde bir olacak şekilde düzenli olarak bitki köklerine uygulayın.

Ayrıca sütü melas ile karıştırarak gücünü artırabilirsiniz. Böceklerde şekeri sindirmelerine yardımcı olacak pankreas bulunmadığı için bahçenize ve bitkilerinize yaklaşamayacaklardır. Melas ve süt karışımını ise, bitkilerinizi dikmeden veya böceklenme olduktan sonra kullanabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN