Dolar kuru şakkadanak 7 TL birden düşecek! Akıllara durgunlık veren dolar tahmini! Piyasalar bu iddia ile sallandı

Dolar kuru şakkadanak 7 TL birden düşecek! Akıllara durgunlık veren dolar tahmini! Piyasalar bu iddia ile sallandı

Şakkadanak Necmettin olarak tanınan ekonomist Necmettin Batırel, dolarla ilgili yaptığı yorumda adeta sektörde bomba etkisi yarattı. Doların büyük düşüş yaşayacağın söyleyen Batırel, doların göreceği dip rakamı da açıkladı.

Ekonomi ve dolar kuruna dair yaptığı yorumlarla dikkat çeken ekonomist Necmettin Batırel, son dolar kuru yorumuyla yine ortalığı karıştırdı. Dolarda büyük bir düşüş yaşanacağını söyleyen Batırel, dolar kurunun gerçek değerini hesaplayınca sosyal medyanın diline düştü.

DOLAR KURU HESAPLAMASI ALAY KONUSU OLDU

Geçen sene yaptığı Şakkadanak satarım açıklamasıyla sosyal medyanın diline düşen Batırel, son yorumuyla yine gündem oldu. 2023 yılının ilk dolar tahminini yapan Batırel, dolar kuru hesaplamasıyla herkesi şaşırttı.

Yükselen fiyatlara karşı altının enflasyon karşısında eğildiğini belirten Batırel, "2022'de altım yatırımı yapanlar da kaybedenler arasında. 1 Ocak tarihinde 780 TL olan gram altın 31 Aralık tarihinde 1.093 TL'ye çıktı. Fakat enflasyonun 36 puan ile gerisinde kalmaktan kaçamadı." sözlerini kullandı.

dolar kuru

GERÇEK DOLAR KURU NE KADARDIR?

Sosyal medyadan bir video yayınlayan Batırel, 2022'de doları ve altının enflasyonun gerisinde fiyatlandırılmasının fiyatları şişirdiğini söyledi. TL'nin %36 değersiz olduğunu söylerken dolar/TL kurunun asıl seviyesinin 11.20 TL olduğunu belirtti.

Batırel'in yaptığı hesaplamanın tersine dolar şuan 18.78 TL seviyesinde işlem görmekte. Bu gerçeğin karşısında bambaşka bir hesaplama yapan ekonomistin açıklamalarına sosyal medya kullanıcıları tepki gösterirken, "Bizimle dalga geçiyor" yorumunda bulundu.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN