Erken emekli olacak 5 meslek açıklandı! SGK meslek meslek yeni listeyi duyurdu

Erken emekli olacak 5 meslek açıklandı! SGK meslek meslek yeni listeyi duyurdu

Birçok insanın hayali olan emeklilik bazı meslekler için çok daha basit. Birtakım nedenlerden dolayı kolay emekli olma imkanı tanıyan meslekler ise merak konusu oldu. Bu kapsamda erken emekli olacak 5 meslek açıklandı! SGK meslek meslek yeni listeyi duyurdu. İşte konuya ilişkin detaylar….

SGK, belirlediği erken emeklilik hakkı olan mesleklerin yeni listesini yayımladı. Bu kapsamda yüzbinlerce insan hangi meslekte erken emeklilik olma şansı olduğunu araştırıyor. Biz de bu haberimizde erken emekli olabileceğiniz mesleklerden söz ettik.

HANGİ MESLEK GRUPLARI ERKEN EMEKLİ OLABİLİYOR?

Her insanın uzun yıllar çalıştıktan sonraki en büyük isteği ve hayali emekli olabilmektir. SGK ise bu kapsamda erken emekli olma avantajı olan 5 mesleği açıkladı. Bu listede yer alan bazı meslekler erken yaşta emekli olurken bazı meslekler ise daha yüksek emekli maaşı alabiliyor.

yeni-proje-1.jpg

SGK’nin güncellenmiş listesindeki erken emekli olma hakkı olan ilk meslek maden işçileri olarak karşımıza çıkıyor. Erken yaşta emekli olmasının yanı sıra bir de daha yüksek emekli maaşı alabiliyorlar. Bunun yanı sıra kamu sektöründe çalışan vatandaşlar uzun hizmet sürelerinden ötürü erken emekli olma hakkına sahip oluyorlar.

yeni-proje-4-001.jpg

ERKEN EMEKLİLİKTE UZUN HİZMET SÜRESİ

Yeni listede yer alan bir diğer meslek ise öğretmenliktir. Öğretmenlerin de uzun hizmet sürelerinden dolayı erken emekli olma hakları var. Bunun yanı sıra havacılık sektöründe çalışan kişiler de erken emekli olabiliyor. SGK’nın güncel listesinde yer alan başka bir meslek dalı da sağlık sektöründe çalışanlar olarak karşımıza çıkıyor. Her meslek grubunun şartları ve süreçleri farklı olduğundan SGK ile doğrudan iletişime geçmekte yarar bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN