Her gün tüketiyorsanız sağlığınız tehlikede! Bunları tüketirken iki kez düşünmeniz gerekiyor: Ölümcül sonuçlar ortaya çıkarıyor

Her gün tüketiyorsanız sağlığınız tehlikede! Bunları tüketirken iki kez düşünmeniz gerekiyor: Ölümcül sonuçlar ortaya çıkarıyor

Her insanın farklı tüketim alışkanlıkları bulunurken en önemli detayın insan sağlığı olduğu vurgulandı. Bazı besinler insan sağlığını olumlu etkilerken bazıları ise hastalıkları beraberinde getiriyor. Her gün tüketilen o besinlerin yararından çok zararının bulunduğu tespit edildi. Bu besinleri tüketirken iki kez düşünün. İşte sağlığa zararlı o besinler…

Alternatif tıp uzmanları bazı besinlerin birlikte tüketilmesinin ölümcül sonuçlara yol açtığını açıkladı. Özellikle benzer mineral ve vitamin içeriğine sahip olan bu besinlerin vücutta aşırı yük oluşturduğu belirtilirken zehirlemeye yol açtığının altı çizildi. Bu besinleri tüketirken daha dikkatli olunması gerekiyor. İşte sağlığa zararlı o besinler…

BU BESİNLERİ BİR ARADA TÜKETMEYİN

Süt ve kırmızı et gibi protein ve kalsiyum açısından zengin olan besinlerin bir arada tüketilmesinin bağışıklık sistemine ciddi anlamda zarar verdiği ortaya çıktı. Bağışıklık sistemini çökertecek ciddi komplikasyonlara neden olduğu belirtilirken bu besinlerin bir arada tüketilmemesi gerektiğinin altı çizildi.

kirmizi-et-sut.jpg

Pirinç ve turşu gibi besinlerin içerisinde bulunan yüksek miktardaki Salisilik asit hücrede hızlı bir yenileme sağlamaktadır. Fakat bu besinlerin aynı anda tüketilmesi hücre yapısında bozulmalara neden oluyor.

Vücut için antibiyotik etkisi sağlayan soğan ve sarımsak gibi besinlerin de bir arada tüketilmemesi gerektiğinin altı çizildi. Bu besinlerin yanı sıra antibiyotik içeren ilaçların da birlikte tüketilmesi olumsuz sonuçlara neden oluyor.

sogan-sarimsak.jpg

Kahvaltıların baş tacı reçel ve bal gibi lezzetlerin de kan şekerini bir anda yükseltti ortaya çıktı. Bu kapsamda hızlı yükselen kan şekeri insülin seviyesini yükselttiği için vücutta olumsuz etkilere neden oluyor.

Yoğurt ve turp gibi besinlerin de aynı anda tüketilmesi şiddetli gaz sancılarına neden olabilir. Bu besinlerin tüketilmesi durumunda vücut içerisinde biriken gazın dışarı atılması da zor bir hal almaktadır.

turp.jpg


Sağlıklı beslenmeli önemli olduğuna dikkat çeken uzmanlar vücutta oluşabilecek komplikasyonlara karşı vatandaşlara daha dikkatli olması gerektiğinin altını çizdi. Bu kapsamda belirtilen besinlerin bir arada tüketilmemesi gerektiği vurgulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN