İhtiyaç, taşıt, konut kredisi çekenler dikkat! Ödediğiniz paraları geri alacaksınız! Bunu mutlaka bildirmelisiniz

İhtiyaç, taşıt, konut kredisi çekenler dikkat! Ödediğiniz paraları geri alacaksınız! Bunu mutlaka bildirmelisiniz

Çok yakın zamanda kamuoyuna yapılan bir açıklamada yaşanan son gelişmeler, Türk bankalarından borç alan birçok vatandaşı doğrudan ilgilendiriyor. İşte detaylar…

Bankalar ihtiyaç kredisi, konut kredisi ve taşıt kredisi ile insanların kendilerini koruyabilmeleri için “hayat sigortası parası” alıyor. Talep edilmesi halinde ödeme tutarı iade edilecektir. Aylar hatta yıllar geçse de paranın geri alınması için yapılması gerekenleri detaylı bir şekilde anlatıyorlar. İptal işleminden sonra e-talimatları takip ederek istediğiniz tutarı alacaksınız.

banka

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iş birliğiyle banka kredisi kullanmak isteyenler için orta gelirlilere konut kampanyası kapsamında kullanılacak sistemi görüştü. Aradan çok zaman geçmesine rağmen hala e-devlet internet sitesi üzerinden sisteme giriş yapılarak iptal işleminin tamamlanması gerekiyor. Biriken para, elektronik yönetim sistemi üzerinden banka kredi ücretinin iadesi talep edilerek birkaç farklı yoldan alınabilir.

HAYAT SİGORTASI PRİMİ

Kredi başvurusu yapılırken hayat sigortası zorunludur. Tutarları değişebilen sigorta primlerini geri ödeyebilme. Borçlunun ölümü durumunda bankalar kredi teminatı olarak hayat sigortasını kullanır. Müşterilerinden vefat halinde bankaya olan borcunu kapatmak için kredi çekerken bir nevi şahsi teminat olarak hayat sigortası yaptırmalarını isteyen bankalar. Borçlunun ölümünden sonra mirasçılara olan borç, iptal anında kendilerine hızlıca yansıtılır.

SİGORTA PARALARI NASIL ALINMAKTADIR?

Aktif hayat sigortası bulunan ve aylık ödemeleri devam eden kişiler https://www.turkiye.gov.tr/ internet sitesine bilgilerini girdikten sonra arama alanına "Hayat Sigortası Poliçe ve Tazminat Bilgi Sorgulama" yazıp ekranı seçin. Daha sonra "Ayrıntılı bilgiler" bölümüne gideceksiniz. Poliçe durum metni girildikten sonra "Yürürlükte" yazılmalıdır. Farklı bir yazı ile karşılaşırsanız bu demek oluyor ki hayat sigortası primi alma hakkınız bulunmuyordur. “Yürürlükte” yazısıyla karşılaşan herkesin, bilgilerini doğrulamak için, sigorta şirketinin adını, poliçe numarasını ve diğer ilgili ayrıntıları yazmaları net bir şekilde kaydetmesi gerekir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN