İş arayanlara müjde! Bakan Nebati duyurdu: Bu şartlar ile Bakanlığa 3220 memur alınacak!

İş arayanlara müjde! Bakan Nebati duyurdu: Bu şartlar ile Bakanlığa 3220 memur alınacak!

İş arayan insanlar internet üzerinden iş ilanlarını araştırmaya devam ederken Hazine ve Maliye Bakanlığı müjdeli haberleri verdi. Peki 3220 personel alım şartları nedir? Tüm detaylar haberimizde.

Kamu kurumlarında memur olarak çalışmak isteyen insanlar internet üzerinden yayımlanan ilanları yakından takip ederken Hazine ve Maliye Bakanlığı yüzleri güldüren haberi verdi. Bakanlık bünyesine tam 3220 personel alınacak! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞINA 3220 PERSONEL

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati tarafından verilen müjdeli haberlere göre bakanlık bünyesine 3220 personel alımı yapılacak. İş ilanı kapsamında Gelir İdaresi Başkanlığı 2750, Hazine ve Maliye Bakanlığı 470 memur alacak. Nebati tarafından sosyal medyadan yapılan açıklamalar kapsamında merkez ve taşra görevinde çalışacak personel alımları yapılacak ve kadrolar şu şekilde belirlendi; Defterdar ve uzman yardımcısı olarak 360 kişi, Hazine ve Maliye Uzman Yardımcısı olarak 40 kişi, Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcısı olarak 10 kişi, Muhasebe Denetmen Yardımcısı olarak 40 kişi, Hazine avukatı olarak 20 kişi alınacak. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı Personel Alımları

Gelir İdaresi Başkanlığı için Devlet Gelir Uzman Yardımcısı 50 kişi, Gelir Uzman Yardımcısı olarak 2700 kişi alınacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı personel alımları için gerekli şartlar şu şekilde; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum edilmemek, görevin yapılmasına engel herhangi bir sağlık problemi olmamak, güvenlik ve arşiv soruşturmalarının olumlu olmak, herhangi bir suç dolayısıyla hüküm giymemek, erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak, 35 yaşı doldurmamış olmak, 2022 senesinde yapılan KPSS puan türlerinden en az 70 almak gerekiyor. Gelir İdaresi Başkanlığı 5 ilde personel alımı yapacak ve alımlar KPSS A puan türlerine göre sıralanacak. Başvuru süresi ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmasa da başvuruların Mayıs ayı itibariyle başlaması tahmin ediliyor. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN