İşte gerçek zeka testi! Hangi aile daha zengin? Doğru cevabı sadece üstün zekalılar verebiliyor

İşte gerçek zeka testi! Hangi aile daha zengin? Doğru cevabı sadece üstün zekalılar verebiliyor

Bugün karşınıza, farklı bir dikkat testi ile çıkıyoruz. İki farklı resim iki aile grubunu temsil ediyor. Resimdeki ailelerden birinin maddi durumu diğerinden daha iyi. Acaba hangisi daha zengin? Bakalım bilebilecek misiniz?

Aşağıdaki resimde yemek masasında yemek yerken mutlu görünen iki aile görülüyor. İlk önce sağdaki aileye bakalım, mavi gömlekli baba, kırmızı gömlekli anne ve oyuncak arabalarla oynayan yeşil gömlekli çocuk. Pizzalarının tadını çıkarıyor gibiler.

İkincisi ise solda bir aile var, baba kırmızı gömlek giyiyor, anne yeşil gömlek giyiyor ve çocuk mavi gömlek giyiyor, elinde cep telefonu var. Masanın üzerinde bir parça kırmızı kadife kek de vardı.

Şimdi, analizinize göre, bu iki aileden hangisi gerçekten zengin? Doğru cevabı bulabilir misin?

1-010.jpg

HANGİ AİLNENİN ZENGİN OLDUĞUNU BULABİLİR MİSİN?

Bu tür bir IQ testi, ilk bakışta bakarsanız kolay ve çocuk oyunu gibi görünüyor. Ancak, işe alınacak her olası çalışanı seçmek için benzer bir IQ testi kullanan birçok şirket olduğunu biliyor muydunuz?

Bunun nedeni, bir IQ testinde yanıt verebilmek için kişinin sahip olduğu bilişsel yetenekleri bir araya getirmesi gerektiğidir. Görselleri tanımlamaya ve anahtar kelimeleri bulmaya odaklanarak başlayın. Yukarıdaki resimde hangi ailenin daha zengin olduğunu bulun.

DOĞRU CEVABI BULDUN MU?

Sadece bu değil, bu tür bir IQ testinin de belirli bir süresi vardır, bu nedenle kişinin hemen doğru ve doğru bir şekilde cevaplaması gerekir.
Şimdi, verilen problemle ilgili olarak, sizce hangi ailenin gerçekten daha zengin olduğunu bulmanız gerekiyor. Sağdaki mi yoksa soldaki mi? 9 saniyeniz var.

ZEKA OYUNU CEVABI

Daha önce de belirttiğimiz gibi doğru cevabı verebilmek için öncelikle yapılması gereken odaklanmaktır. Yani doğru cevap: Resmin solundaki aile fakir. Nedenini mi soruyorsun? Çok basit, düşük gelirli haneler enerji değeri daha yüksek olan daha ucuz yiyecekleri satın alma eğilimindeler ve soldaki ailenin masasındaki pizza, dondurma ve kek kesinlikle onlara ait.

Daha zengin insanlar ise daha yoğun besin içeren yiyecekleri tercih ederler, bu nedenle daha fazla sebze, meyve ve protein kaynağı satın alırlar. Ancak bu, zengin ailenin sağlıklı beslenmesine ek olarak sağda da görülebileceği gibi, yemek sırasında kendilerine kaliteli bir pasta ikram etmedikleri anlamına gelmez.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
19 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN