Kahve mucizesi! Saçınıza sürün etkisi sizi şoke edecek: İşte kuaförlerin uyguladığı o basit ve etkili yöntem

Kahve mucizesi! Saçınıza sürün etkisi sizi şoke edecek: İşte kuaförlerin uyguladığı o basit ve etkili yöntem

Kahve dünyanın pek çok ülkesinde keyifle içilen içeceklerin başında geliyor. Kahvenin keyif verici özelliğinin dışında insan sağlığı için, özellikle de saçlar için çok faydalı olduğunu söylesek inanır mısınız? Bilim insanlarına göre kahve saçlar için mucizelere imza atan bir besin. Size vereceğimiz tarifi uygulayın saçlarınız bayram etsin.

Eminiz kahvenizi yudumlarken bu içeceğin saçlarınız için de oldukça faydalı olabileceği aklınıza gelmezdi. Elbette, kahvenin cilt için faydaları uzun süredir belgelenmiştir, ancak artık kahvenin saçınız için neler yapabileceğini öğrenmenin zamanı geldi.

Sonuçta kim saçlarının güçlü ve sağlıklı olmasını istemez ki? Özellikle kendin yap kahve saç maskesi, hayallerinizdeki saçlara kavuşmanıza yardımcı olabilir. Bizim sözümüze inanmak istemiyorsanız, bilimin söyleyeceklerine inanın.

SAÇ İÇİN KAHVE KULLANMANIN FAYDALARI

Vücutta bulunan DHT veya dihidrotestosteron hormonu saç köklerini zayıflatarak saç üretiminin azalmasına ve ardından saç dökülmesine neden olur. Bununla birlikte, kahve, ATP'yi serbest bırakarak doğrudan saç köklerindeki hücreleri aktive eder. ATP, hücreler arasında enerji taşıyan bir moleküldür. Ayrıca DHT ile savaşabilir, böylece saç dökülmesini azaltır ve saçınızı daha güçlü hale getirir. Ama kahvenin saçlarınız için yapabileceği tek şey bu değil. Saç için kahve kullanmanın diğer bazı faydaları şunlardır:

basliksiz-4.jpg

1. SAÇ BÜYÜMESİNİ TEŞVİK EDER VE SAÇ DÖKÜLMESİYLE SAVAŞIR

NCBI çalışmasına göre DHT saç köklerinin küçülmesini sağlıyor. Ve kahve, saç köklerini uyarırken bu etkiye karşı koyabildiğinden, aynı zamanda saçların daha hızlı büyümesini sağlar ve saç dökülmesini önler.

2. KAHVE SAÇINIZIN YAPISINI GÜZELLEŞTİREBİLİR

Kahve sadece saçınızı güçlendirmekle kalmaz, aynı zamanda kalitesini artırır, yumuşak ve parlak olmasını sağlar. Nasıl olduğunu merak ediyor musun? Kahve, donukluk ve kurulukla savaşan flavonoidler içerir.

3. SAÇ DERİSİNDEKİ KAN DOLAŞIMINI HIZLANDIRIR

Kafa derisine uygulandığında kahve kan dolaşımını artırır. Bu, besinlerin saç köklerine aktarılmasına yardımcı olur. Sonuç olarak, saçlarınız daha hızlı uzar ve kalınlaşır.

4. KAHVE SAÇ DERİSİNİ TOKSİNLERDEN ARINDIRMAK İÇİN HARİKADIR

Kahve kullanmak saç derisini detoksifiye etmeye yardımcı olur, pul pul dökülme ve kepek ile başa çıkmanıza izin verirken aynı zamanda pH seviyesini dengeler.

coffee-for-hair.webp

PEKİ KAHVEYİ SAÇ İÇİN NASIL KULLANABİLİRSİNİZ?

Pekala, işte kahveyi saçınızda yumuşak, pürüzsüz ve parlak sonuçlar elde etmek için kullanmanın basit bir yolu.

Saç kremini iki yemek kaşığı toz kahvenin üzerine döküp iyice karıştırıyoruz. Saçlara elde ettiğimiz bu kürü iyice yediyoruz. 5 Dakika bekledikten sonra saçları yıkayıp kurutuyoruz. Saçlara doğal parlaklık veriyor. Saç diplerine de yaparsanız saçları canlandırıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN