Kelle paça sevmeyene alternatif olarak önerilmişti! Lokantaların yeni gözdesi oldu: Şimdilerde yok satıyor

Kelle paça sevmeyene alternatif olarak önerilmişti! Lokantaların yeni gözdesi oldu: Şimdilerde yok satıyor

Kış aylarında hastalıklardan korunmak için vücutta kalkan oluşturan kelle paça ne yazık ki herkes tarafından sevilen bir lezzet değil. Geçtiğimiz haftalarda kelle paça yerine alternatif olarak bu çorbanın önerilmesinin ardından ise lokantalarda satış rekoru kırıldı. Bu çorba şimdilerde yok satıyor…

Kelle paça fiyatlarındaki artış tüketicinin cebini oldukça etkilemeye başladı. Fiyatların 130-200 TL arasında değişmesi maliyet olarak herkesi zorlarken, aynı zamanda kelle paça sevmeyenler de aynı etkiye sahip farklı bir lezzet arayışındaydı. Bu duruma el atan uzmanlar ise alternatif olarak tavuk suyu çorbasını önerdi.

TAVUK SUYU ÇORBASI

Kelle paça ile hemen hemen aynı besin değerine sahip olan tavuk suyu çorbasının insan sağlığına etkileri saymakla bitmiyor. Bağışıklığı güçlendirirken sindirimi de kolaylaştıran tavuk suyu çorbası, özellikle ateşli hastalıkların olduğu zamanlarda vücudun sıvı ihtiyacını da karşılıyor. İçeriğindeki protein ile amino asitler sayesinde vücudun ihtiyacı olan besin öğelerini de sağlayan bu çorba kelle paçayı aratmıyor.

tavuk-suyu-corbasi-1.jpg

Uzmanların önerisinden sonra lokantaların menüsünde de yer alan tavuk suyu çorbası resmen yok satmaya başladı. Siz de kış aylarında sizi hastalıklara karşı koruyacak sağlıklı bir tarif arıyorsanız tavuk suyu çorbasına mutlaka bir şans vermelisiniz…

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN