Kesilmiş domateslerin bozulmaması için ne yapmak gerekir? Bu yöntemle uzun süre taze kalıyor

Kesilmiş domateslerin bozulmaması için ne yapmak gerekir? Bu yöntemle uzun süre taze kalıyor

Domatesi kestikten sonra erimesini önlemek aslında çok kolaymış! Bu yöntemle uzun süre taze kalıyor! Peki dilimlenmiş domatesler nasıl saklanır? İşte kesilmiş domatesleri muhafaza etmenin püf noktaları...

Antioksidan özelliğiyle öne çıkan domatesi kestikten sonra doğru şekilde saklamak önemlidir. Aksi takdire hemen ezilmeye ve tadı bozulmaya başlar. Doğru şekilde saklandığı zaman domates daha uzun ömürlü olur, böylelikle hem israfın önüne geçersiniz hem de bütçenize katkı sağlamış olursunuz.

DİLİMLENMİŞ DOMATES NASIL SAKLANIR?

dilimlenmis-domates-nasil-saklanir1.webp

Kesilmiş domatesleri buzdolabında saklamak, bakteri oluşumunu engeller ve tazeliklerini korur. Özellikle sıcak hava koşullarında, domateslerin buzdolabında saklanması önerilir.

Olgun domatesler için ideal saklama sıcaklığı 0 ile 2 derce arasıdır. Olgunlaşmamış domatesler oda sıcaklığında muhafaza edilmelidir.

Kesilmiş domatesler bakteri mıknatısıdır ve buzdolabı dışında daha çabuk bozulabilirler, özellikle sıcak hava şartlarında. Bu nedenle, kesilmiş domatesleri buzdolabında saklamak daha güvenlidir.

Büyük domates yarımlarını saklamak için bir saklama kabı kullanın. Kesilmiş tarafı aşağı bakacak şekilde bir kağıt havlu üzerine yerleştirin ve iki gün içinde tüketin.

Domatesi yemeden 30 dakika önce buzdolabından çıkarıp oda sıcaklığına getirirseniz, daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.

Doğranmış domatesler de buzdolabında saklama kabında saklanmalıdır. Birkaç gün içinde kullanılmazlarsa dondurulmalıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN