Kitapları kim çaldı? Resimdeki kitap hırsızını 20 saniyede bulanların IQ'su en az 150 çıkıyor! Yapabilir misin?

Kitapları kim çaldı? Resimdeki kitap hırsızını 20 saniyede bulanların IQ'su en az 150 çıkıyor! Yapabilir misin?

Görünüşe göre bu seferki zeka oyunu IQ testi, çözmek için akıllı düşünmeyi gerektiren bir bilmece. Bunun nedeni, resim bulmacasını bu kez sadece 20 saniyede başarıyla çözmeniz gerektiğidir. Aşağıdaki resimde kitap çalan hırsızı bulabilir misin?

Aşağıdaki resimli zeka bulmacası testinin cevabını doğru ve hızlı bir şekilde tahmin edebileceğinizi kanıtlayın. Bulmaca resmindeki birkaç kişiye tek tek yakından bakın. IQ testi resminde aynı odada birkaç kişi görülüyor. Herkesin görünüşüne dikkat edin, çünkü içlerinden birinin kitap hırsızı olduğu ortaya çıktı.

Hırsızı 20 saniye içinde bulmalısın. O kişiyi hızlı bir şekilde tanımak için akıllı düşünün. Ek olarak, bu bulmaca resminde hiçbir kanıtın gözden kaçmaması için odaklanmanız da gerekiyor. Ayrıca yazının sonunda bu IQ testinin cevaplarında kitap hırsızının kim olduğunu öğrenin. Kişiyi doğru mu yanlış mı tahmin ettiğinizi kontrol edin.

kapak.jpg

RESİMDEKİ KİTAP HIRSIZINI BULABİLİR MİSİN?

Bu zeka bulmacası resmindeki kişiler arasında kitap hırsızı sizce kim? Zekice kanıtlarınız olmalı ve rastgele kimseyi hırsız olmakla suçlamamalısınız. Resimli IQ testine tekrar bakın, anlayamıyorsanız belki bir şeyi gözden kaçırmışsınızdır.

Cevap oldukça basit ama zor olduğu için bu bulmacayı cevaplamadan önce resme çok dikkatli bakmanız gerekiyor. Bir uyarı olarak, bu zeka oyununun cevapları sorunun hemen altında verilmiştir, bu yüzden fazla ileri kaydırıp hile yapmadığınızdan emin olun.

GİZLİ HIRSIZI TESPİT ETTİN Mİ?

Bu IQ testi, verilen problemi çözerken verdiğiniz karara göre zeka seviyenizi test etmenin eğlenceli bir yoludur. Bu tür zeka bulmacalarında, problemi dikkatli bir şekilde analiz etmeniz ve analitik ve mantıksal akıl yürütme becerilerinizi kullanarak cevaba ulaşmanız gerekir. Zeka oyunları, bulmacalara eğlenceli bir unsur ekleyerek basit bir bilmeceyi daha ilginç hale getirir. Cevap hemen önünüzde olmayacağından, çözüme ulaşmak için yaratıcı düşünmeniz gerekir. Resimdeki gizli kitap hırsızını tespit ettin mi? Acele etsen iyi olur, zamanın bitmek üzere.

ZEKA OYUNU CEVABI

Hala doğru hırsızı tanımlayamadıysanız cevap olarak aşağıdaki resmi kontrol edebilirsiniz. Resimdeki A kişisine bakın kitap üzerinde oturuyor, yani o adam hırsız.

Yukarıdaki zeka oyunu, zekanızı ve gözlem becerilerinizi test etmenin eğlenceli bir yoludur. Bu tür bulmacalar, öngörülen süre içinde çözüme ulaşmak için matematiksel becerilerden çok yanal düşünmeyi gerektirir. Ancak cevabı birkaç saniye içinde çözerseniz, kendinizi kesinlikle başarılı hissedeceksiniz.

2-003.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN