Montlara evde kuru temizleme yapın paranız cebinizde kalsın! Kuru temizlemecilerin yöntemi ifşa oldu:

Montlara evde kuru temizleme yapın paranız cebinizde kalsın! Kuru temizlemecilerin yöntemi ifşa oldu:

Mayıs ayına girmemizle birlikte sıcak havalar yüzünü göstermeye başladı. Pek çok kişi kışlık kıyafetleri kaldırma telaşına düştü. Paltolar ve montlar oldukça pahalı ürünlerdir ve onları saklamak için önce iyice temizlenmeleri gerekmekte. Çamaşır makinasında yıkamak bu kıyafetlere oldukça ağır zararlar verebilir. Bu nedenle sıklıkla kuru temizlemeye götürülür ve oradan alındıktan sonra dolapta saklanır. Bu oldukça pahalı bir yöntemdir. Bu haberimizde size evde kuru temizleme yöntemi anlatacağız.

Kış ayları boyunca soğuk ve kötü havayla yüzleşmemizi sağlayan kışlık giysiler giydik. Havalar artık ısınmaya başladı ve kışlık kıyafetleri önümüzdeki 5-6 ay boyunca kullanmayacağız. Mevsim değişikliği nedeniyle kışlık kıyafetleri yıkamayı veya en azından tazelemeyi düşünmeliyiz. Kışlık montlar özel yapıları nedeniyle elde veya çamaşır makinesinde yıkamaya uygun değil. Kışlık montları kuru temizlemeye vermek iyi bir seçenek gibi görünüyor ama, yüksek fiyatlarından dolayı pek çok kişi buna yanaşmıyor.

Bugün bu haberimizde, evinizin rahatlığında gerçekten basit ve hızlı bir şekilde evde nasıl kuru temizleme yapacağınızı açıklayacağız.

EVDE KURU TEMİZLEME İÇİN UYGULANACAK ADIMLAR

  1. İlk olarak, yarım litre suya 1 çay kaşığı karbonat ekleyin ve iyice karıştırın.
  2. Bir bardak beyaz sirkeyi bu karbonatlı suya ekleyin ve tekrar karıştırın. Bu karışım, montunuzdaki lekeleri ve kirleri çözmeye yardımcı olacaktır.
  3. Bir çay kaşığı kabartma tozunu ekleyin ve karıştırarak karışıma dahil edin. Bu, kumaşın daha iyi temizlenmesine yardımcı olacaktır.
  4. İstediğiniz bir esansiyel yağı (örneğin lavanta, limon veya nane) birkaç damla ekleyerek karışımın kokusunu güzelleştirin.
  5. Montunuzu düz bir yüzeye serin ve lekeli bölgelerine odaklanarak, hazırladığınız temizleme solüsyonunu bir sünger veya yumuşak bir bezle uygulayın. Solüsyonu nazikçe ovalayarak, kir ve lekelerin çözülmesine yardımcı olun.
  6. Temizleme işlemi bittikten sonra, montunuzu suyla durulayarak solüsyondan arındırın. Montunuzu serin ve gölgede bir yerde kurumaya bırakın. Güneş ışığına doğrudan maruz bırakmamaya dikkat edin, çünkü bu renklerin solmasına neden olabilir.
  7. Montunuz tamamen kuruduktan sonra, havalandırmak için dışarıya asarak son koku ve nemin çıkmasını sağlayabilirsiniz.

MONTUNUZDAKİ ETİKETLERE DİKKAT!

Evde kendi temizlik solüsyonunuzu kullanarak montlarınızı temizlemek hem daha uygun maliyetli hem de çevre dostu bir seçenektir. Ancak, montunuzun etiketinde belirtilen talimatları dikkatlice okuyarak, kumaşın gereksinimlerine göre hareket ettiğinizden emin olun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN