Ovalama derdine son! Derz araları anında temizlenecek: Çamaşır suyundan 10 kat daha etkili o yöntem…

Ovalama derdine son! Derz araları anında temizlenecek: Çamaşır suyundan 10 kat daha etkili o yöntem…

Banyo ve mutfaklarda kullanılan fayanslar en çok leke biriktiren alanlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Burada biriken lekeler ve küf kalıntılarını temizlemek için bin bir yöntem deneyen ovalamaktan kolları ağrıyanlara mükemmel bir öneri ile geldik. Bir bez yardımıyla tüm lekelerden kurtulabilirsiniz. İşte ovalama derdini ortadan kaldıran o yöntem…

Fayans aralarında biriken leke ve küf kalıntılarını temizlemek için bin bir yöntem denemeye son. Ufak tefek değişiklikler yaparak daha kolay bir temizlik sağlayabilirsiniz. Bu yöntemleri uygulayarak hem daha temiz hem de daha kolay bir temizlik yapmış olacaksınız. İşte ovalama derdini ortadan kaldıran o yöntem…


FAYANS ARALARINA ZARAR VERMİYOR

Fayans aralarında bulunan derzler zaman zaman küflenen ve leke tutan bölgeler olarak karşımıza çıkmaktadır. Hızlı ve etkili sonuç almak için uygulayabileceğiniz ufak birkaç püf noktası bulunuyor. Ovalamaya gerek kalmadan bu yöntemleri uygulayarak temizliğin tadını çıkarın.
banyo-temiz.jpg

DETERJAN İLE TEMİZLİK

Mutfak ve banyo fayansları için üretilen temizlik deterjanlarından yararlanabilirsiniz. Sünger yardımıyla fayanslara ve fayans aralarına uyguladığınız deterjanlar ile daha pratik bir temizlik yapmış olacaksınız.

banyo-temizlik-1.jpg


DOĞAL MALZEMELERLE TEMİZLİK


Kimyasaldan uzak ve daha etkili bir yöntem kullanmak isteyenler için de doğal temizliğin başrolü beyaz sirke olarak karşımıza çıkıyor. Beyaz sirkeden yararlanarak deterjanlardan 10 kat daha etkili bir temizlik sağlayabilirsiniz. Sprey şişesini içerisine yarısı beyaz sirke yarısı da su olacak şekilde doldurunuz. Bu karışımı fayanslara döktükten sonra süngerin sert tarafıyla fayansları ovalayarak ılık su ile durulayınız.

temizlik-1.jpg


KARBONAT ÇAMAŞIR SUYU KARIŞIMI

Doğal bir malzeme olan Karbonat ve çamaşır suyundan yararlanarak fayanslarınızı kolaylıkla temizleyebilirsiniz. Bir kabın içerisine 3 ölçü karbonat ve bir ölçü çamaşır suyu ekleyiniz. Fayansın üzerine biraz su döktükten sonra bu karışım ile tüm fayansları fırçalayınız. Yarım saat kadar beklettiğiniz karışıma sünger yardımıyla aldıktan sonra fayansları durulayınız. Temizlik işlemleri sırasında fayansları diş fırçası ile de hafifçe ovalayabilirsiniz. Çamaşır suyunu su ile incelterek bu karışımla da derzlerinizi temizleyebilirsiniz.

fayans-temizlemek.jpg

AĞIR KİMYASALLARDAN KAÇININ


Fayans temizliğinde ağır kimyasallardan kaçınmanız gerekiyor. Kendi sağlığınız hem de fayanslar açısından ağır kimyasal kullanmamak oldukça önemli bir püf noktadır. Kullandığınız malzemenin ne olduğuna bakmaksızın temizliğin ardından fayansları iyice durulamanız gerekiyor.


Derz temizliği için kimyasal kullanan kişiler daha çabuk aşınma problemi yaşamaktadır. Doğal malzemeler kullanarak hem kendi sağlığımızı hem de kullanılan malzemenin ömrünü uzatabilirsiniz. Kabartma tozu ve sirke karışımı kullanarak ders aralarını beyazlatmak daha etkili bir çözüm olarak karşımıza çıkmaktadır. Kabartma tozu ve suyu karıştırarak kıvamlı bir macun haline getirerek ders aralarına sürünüz. Daha sonra sprey şişesinde doldurdunuz sirke ve su karışımını üzerine püskürterek diş fırçası ile hafifçe ovalayınız. Daha sonra su ile durulamanız gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN