Saçlarınızdaki kepek artık sizi utandırmasın! Meğer çözümü evdeymiş...

Saçlarınızdaki kepek artık sizi utandırmasın! Meğer çözümü evdeymiş...

Kepek için basit ve kolay ev ilaçlarını öğrenin. Bu basit kepek ev ilaçları, kepeği nasıl kontrol edeceğinizi veya ondan nasıl kurtulacağınızı bilmenize yardımcı olacaktır.

Saçlar, estetik görünümümüzü tamamlayan önemli bir unsurdur. Ancak, birçok insanın karşılaştığı yaygın bir sorun olan kepek, saç derisindeki problemler nedeniyle sıkıntı yaratabilir. Kepek, sadece fiziksel rahatsızlık hissi vermekle kalmaz, aynı zamanda sosyal etkileşimlerimizi de olumsuz yönde etkileyebilir.

KEPEK NEDİR?

Kepek, malassezia adı verilen bir mantardan kaynaklanır. Bu mantar nemli ortamlarda gelişir, bu nedenle aşırı terlemenin olduğu yaz ve muson mevsimlerinde kepek daha büyük bir sorun haline gelir. Özellikle kışın kepek sorunu yaşayan bazı insanlar da vardır, bunun nedeni soğuk rüzgarın saçınızdan ve saç derinizden nemi alıp kuru ve pul pul dökülmesidir. Bu, kafa derisinde kuruluk ve kaşıntıya neden olarak ölü deri hücrelerinin görünür pullar halinde birikmesine ve sonunda saçınızdan düşmesine neden olur. Ancak kepek önleyici şampuanlar pullardan kurtulmanıza yardımcı olmuyorsa mutfağınıza dönmenizi öneririz.

16.jpg

SAÇLARINIZDAKİ KEPEK ARTIK SİZİ UTANDIRMASIN! MEĞER ÇÖZÜMÜ EVDEYMİŞ...

Kepek için limon kullanmak iyi bilinen bir çaredir. Ancak kepekten tamamen kurtulmanın birkaç etkili yolu vardır. Hemen hemen her mutfakta bulunan bu basit bileşen, kepekle etkili bir şekilde mücadele edebilir. Limonlardaki ana bileşik olan sitrik asit buna bağlanabilir. Kepekle kökten savaşmaya yardımcı olur. Ayrıca limon, kepeğe neden olan mantarla savaşma özelliğine sahiptir. Saç dökülmesi yönetilebilir ve buklelerinizin hacmi geri yüklenebilir.

KEPEK TEDAVİSİNDE LİMON NASIL KULLANILIR?

apple-cider-vinegar-and-lemon-jpg.webp

1. ELMA SİRKESİ VE LİMON

Elma sirkesi kafa derisindeki pH dengesini geri getirir ve bunun sonucunda kepek mantarı artık orada yaşayamaz. Ayrıca kepeğin eşlik ettiği kuruluk ve kaşıntı da hafifler.

İhtiyacınız olanlar

  • 4 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Pamuk

Uygulanışı

  1. Sirke ve limon suyunu bir kapta karıştırın.
  2. Pamuğu bu solüsyona batırın ve ince bölmeler yaparak saç derisine uygulayın. Tüm kafa derisi alanını kapladığınızdan emin olun.
  3. 20 dakika sonra durulayın.

Bunu Ne Sıklıkta Yapmalısınız?

Haftada iki kez tekrarlayın. Bu, düzenli ve sürekli kullanımla sebum üretimini dengelemeye ve kepeği gidermeye yardımcı olacaktır.

aloe-vera-and-lemon-jpg.webp

2. ALOE VERA VE LİMON

Aloe vera, kafa derisinin kaşıntısını ve kuruluğunu hafifletir, böylece kafa derisinin nemlenmesini destekler. Ayrıca doğası gereği antimikrobiyaldir.

İhtiyacınız olanlar

  • 2 yemek kaşığı aloe vera jeli
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

Uygulanışı

  1. Aloe jeli ve limon suyunu karıştırın ve saç derisine uygulayın.
  2. Birkaç dakika masaj yapın ve saç paketini 10-15 dakika bekletin.
  3. Her zamanki gibi şampuanla durulayın ve saç kremi ile devam edin.

Bunu Ne Sıklıkta Yapmalısınız?

Kaşıntılı ve pul pul dökülen saç derisini yatıştırmak için bunu haftada iki kez kullanın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN