Sadece IQ'su yüksek insanlar ağacın doğru gölgesini bulabilir! 7 saniyede bulursan IQ'un en az 130 çıkıyor!

Sadece IQ'su yüksek insanlar ağacın doğru gölgesini bulabilir! 7 saniyede bulursan IQ'un en az 130 çıkıyor!

Bu zeka bulmacası resminde mavi yapraklı bir ağaç var. Sizin için zorluk hangi görüntü seçiminin mavi ağaç için doğru gölge olduğudur. 7 saniye içinde resimdeki ağacın doğru gölgesini bulabilir misin?

Bu zeka bulmacası resminde dört görüntü seçeneği de oldukça benzer görünüyor, bu yüzden biraz kafa karıştırıcı. Kolaylaştırmak için, cevabı bulmak için gölgelerin hepsini tek tek dikkatli bir şekilde kontrol edin.

İnsanların sadece %3'ü 7 saniye içinde ağacın doğru gölgesini bulabildi. Bu zeka bulmacası kolay gibi görünse de, bazı ince ayrıntılar doğru gölgeyi bulmayı zorlaştırıyor. Bu nedenle sadece aktif bir zihin verilen süre içinde doğru cevabı bulabilir.

agc1.jpg

RESİMDEKİ AĞACIN DOĞRU GÖLGESİNİ BULUN

Bunun gibi zeka bulmacaları kesinlikle matematik becerileri veya yanal düşünme gerektirmez, ancak gözlem yeteneklerinizin basit bir testidir. Bu bulmaca zor gibi görünebilir ama çözmek için daha az zaman ve beyin gücü gerektirdiğinden basitti. Fakat cevabı birkaç saniye içinde bulursanız kesinlikle harika hissedeceksiniz.

DOĞRU GÖLGEYİ TESPİT ETTİN Mİ?

Buraya kadar hala cevabı bulamadıysan, acele etsen iyi olur. Şimdi zamanlayıcını ayarla ve resimdeki ağacın doğru gölgesini bulmak için mücadeleyi başlat. Unutmayın bu zeka bulmacasının cevabını 7 saniye içinde yalnızca yüksek zekalı insanlar buluyor.

Cevabı bulduktan sonra, lütfen bu yazının sonundaki cevap ve açıklama bölümünü kontrol edin. Bulduğunu çözümün doğru olup olmadığını aşağıda tespit edebilirsiniz.

ZEKA OYUNU CEVABI

Sol alt dalda dalın sonunda 5 yaprak, daha sonra altta iki yaprak bulunur. Dört seçeneğe bakarsanız, C seçeneği zaten kaldırılabilir çünkü altta orijinali gibi iki değil, yalnızca bir yaprak vardır.

Sağdaki en alttaki gölgeye devam ediyoruz. Solda olduğu gibi uçta beş, altta iki yaprak vardır. Ama D seçeneğinin sonunda sadece 4 yaprak var. Yani bu seçenek yanlış ve kaldırılabilir.

Yukarıdaki gölgeye ilerleyin. Mevcut tek seçenek A ve B'dir. Soldaki dala bakın. Bu seçeneklerin her ikisi de aynı gölgeye sahiptir. Bu yüzden sağdaki gölgeye devam edin. Hatanın göründüğü yer burasıdır.

Sonunda 4 yaprak olmalı ama B seçeneğinde sadece 3 yaprak var. Dolayısıyla bu seçim yanlıştır ve elenebilir, böylece geriye sadece A seçeneği kalır. Emin olmak için tüm dallara bakın, orijinal mavi ağaç gibi olduklarını göreceksiniz. Yani gerçekten A seçeneği doğrudur.

agc2.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN