Siyah noktalar nasıl geçer? Siyah noktalar neden olur?

Siyah noktalar nasıl geçer? Siyah noktalar neden olur?

Siyah noktalar hemen hemen herkesin ortak sorunudur. Siyah noktalar ciddi bir rahatsızlık değildir ancak estetik açıdan hoş durmazlar. Bu görüntüyü önlemek isteyen kişiler, doğal yollarla maske hazırlayabilirler. İşte bilmeniz gerekenler…

Siyah noktalar kadın erkek demeden hemen hemen herkesin başına gelen bir durumdur. Siyah noktalar kişiyi rahatsız eder ve ciltte sağlıksız, estetiksiz bir görünüm oluştururlar. Cilt probleminden kurtulmak isteyen kişiler evlerinde hazırlayacakları doğal yöntemleri kullanabilirler. İşte tüm bilgiler…

NEDEN OLUR?

Karaciğer problemleri: Karaciğerdeki problemler ciltte siyah noktalara neden olabilir. Karaciğerde oluşan problemler vücuttaki toksinlere işarettir. Bu durumda ciltte lekelenmelere yol açar.

Derideki bozulmalar: Deri hücreleri bozularak hasar görebilir. Bunun ardından hücreler kendilerini yenileyemez ve ciltte lekelenmeler oluşabilir.

19-12/16/siyah-noktalarjpgg.jpg

NASIL GEÇER?

Yumurta maskesi: Bir yumurtanın akını iyice çırpın ve fırça yardımıyla yüzünüze sürün. Sürdüğünüz bölge üzerine kağıt havlu yerleştirin ve bir kat daha yumurta akından sürüp bir süre bekleyin. Maske kuruduktan sonra çıkarın. 2 haftada bir düzenli bir şekilde bu maskeyi uygulayarak siyah noktalarınızdan kurtulabilirsiniz.

Süt maskesi: 4 yemek kaşığı sütü 1 yemek kaşığı toz jelatinle karıştırıp mikrodalgada 10 saniye ısıtın. Macun haline gelen bu karışımı hızlı bir şekilde yüzünüze sürün. Kuruyan maskenizi çıkardığınızda siyah noktalarınızın da yok olduğunu göreceksiniz.

Limon ve karbonat maskesi: Bir miktar karbonat üzerine 1 limon suyu sıkın ve karıştırıp macun haline getirin. Yüzünüze sürdüğünüz bu karışımı bir süre bekledikten sonra yıkayın. Düzenli kullanımda bu maske siyah noktalarınızdan kurtulmanızı sağlayacaktır.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Avokado maskesi: Bir miktar avokadoyu yüzünüzdeki siyah noktaların olduğu bölgeye sürüp 15 dakika kadar bekleyin. Ardından ılık suyla cildinizi temizleyin. Avokado maskesini siyah noktalarınızdan tamamen kurtuluncaya kadar uygulayabilirsiniz.

Kil maskesi: 1,5 tatlı kaşığı kili, 1 tatlı kaşığı bal ve badem yağı ile karıştırıp yüzünüze sürün. Ardından yüzünüzü soğuk suyla yıkayarak temizleyin.

Diş macunu: Ilık suyla yıkayıp temizlediğiniz cildinize diş macunu uygulayın. Diş macunu kuruduktan sonra ılık su ile cildinizi temizleyin.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN