Tapu dairelerine müdahale! Artık bunu yapamayacaklar: Tüm vatandaşları ilgilendiriyor, Bakan Nebati'den kesin karar!

Tapu dairelerine müdahale! Artık bunu yapamayacaklar: Tüm vatandaşları ilgilendiriyor, Bakan Nebati'den kesin karar!

Kabine Toplantısı sonrasında yapılan konuşmalarda Hazine ve Maliye Bakanı tarafından açıklamalar yapıldı. Orta gelirli olan vatandaşlara yönelik olan konut projesinde çalışmalar başlarken tüm vatandaşları yakından ilgilendiren açıklana Bakan Nebati'den geldi.

Bakan Nureddin Nebati, kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalarda konut üzerinde ki fiyat ve rayiç bedel farkına müdahale edileceğinin altını çizdi. Konut fiyatlarının düşürülmesi herkes tarafından beklenirken açıklamalar ise peş peşe gelmeye başladı. Kabine Toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularına cevap veren Bakan Nebati, tapuda konut rayiç bedellerinin düşük gösterilmesinin Türkiye'nin en büyük konularından olduğunu belirtti.

Tapuda rayiç bedeli

“FIRSATÇILARA KARŞI HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALDIK”

Bakan Nureddin Nebati, Yeni Evim projesi üzerinden fırsatçıların hazırda beklediğini fakat bunlar için her türlü tedbirlerin alındığı açıklandı. Fiyatlama kontrolleri yapılırken radarlar açıldı. Risk analizleri merkezlerinden inceleme yapıldığı ve yanlış yapana gereğinin yapılacağı bilgisi verildi.

KONUT FİYATLARINDAKİ RAYİÇ BEDELİ

Tapuda üzerinde konut rayiç bedellerinden düşük gösterilmesi üzerine Türkiye'nin kangren konularından olduğuna vurgu yapıldı. Bakan Nebati, konut fiyatlarının yükselmiş olması rayiç bedelleriyle gerçek fiyatlar arasında marjı çok genişletildiği bilgisi verildi. Bahsi geçen konuşmalar üzerinde ayrıntılı olarak çalışmalar başladı. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN