Türkiye'yi kahreden haber! Bir döneme damga vurmuştu: Ünlü oyuncu hayatını kaybetti

Türkiye'yi kahreden haber! Bir döneme damga vurmuştu: Ünlü oyuncu hayatını kaybetti

Bir dönemin unutulmaz yapımları arasında yer alan 'Bizimkiler' dizisinin yıldız oyuncusundan gelen haber hayranlarını üzüntüye boğdu.

7 Ocak 1989 - 27 Ekim 2002 arasında kesintisiz bir şekilde önce TRT1 daha sonra Star TV ve son olarak Show TV ekranlarında izleyiciyle buluşarak Türk televizyon tarihinin unutulmaz yapımları arasında yer alan 'Bizimkiler' dizisinin yıldız oyuncusundan gelen haber hayranlarını üzüntüye boğdu.

Türk televizyon tarihinde en çok sezona sahip olan diziler listesinde ikinci sırada yer alan, yönetmenliğini Yalçın Yelence'nin yaptığı başrollerinde ise merhum sanatçı Savaş Dinçel ve Erdal Özyağcılar gibi usta isimlerin yer aldığı 'Bizimkiler' adlı dizide Ulviye Öztürk karakterini canlandıran ünlü oyuncu Güzin Çorağan 73 yaşında hayata veda etti.

Bizimkiler dizisinde 'Almancı Davut’un eşi rolüyle tanınan ve son olarak 2009-2010 yılları arasında Kanal D ekranlarında izleyiciyle buluşan "Hanımın Çiftliği" dizisinde rol alan Güzin Çorağan 73 yaşında hayatını kaybetti.

Bizimkiler dizisinde 'Almancı Davut’un eşi rolüyle tanınan Güzin Çorağan 73 yaşında vefat etti

1962 yılında Bursa Oda Tiyatrosu'nda sanat yaşamına başlayan ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Güzin Çorağan, "Bizimkiler" dizisinde 'Almancı Davut’un eşi rolüyle hafızalara kazınmıştı.

Bir çok dizi ve filmde rol alan Güzin Çorağan'ın ölüm haberini meslektaşı Zafer Algöz duyurdu. Algöz, "Güzin Çorağan'ı kaybettik arkadaşlar. Allah rahmet eylesin" dedi. 2009-2010 yıllarında ekrana gelen "Hanımın Çiftliği" dizisinde rol alan Güzin Çorağan, geçirdiği rahatsızlıkların ardından eşi Tayfun Çorağan ile Gömeç'te gözlerden uzak yaşamayı tercih etmişti.

GÜZİN ÇORAĞAN KİMDİR?

Atıf Yılmaz'ın yönettiği "Asiye Nasıl Kurtulur?" filmiyle adından söz ettiren Çorağan, birçok filmde küçük kompozisyonlarda rol aldı. ÇASOD üyesiydi. 10 yıldan fazla "Bizimkiler" dizisinde görev yaptı. Türkiye'ye kesin dönüş yapmış bir "Almancının karısı" (Ulrike/Ulviye) uygun diksiyonla canlandırdı. Yine "Bizimkiler" dizisinde rol almış olan oyuncu Tayfun Çorağan'la evliydi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN