Uzmanlar açıkladı: Bu kan grubundaki kişiler yüksek IQ’ya sahip! En zeki kan grupları belli oldu!

Uzmanlar açıkladı: Bu kan grubundaki kişiler yüksek IQ’ya sahip! En zeki kan grupları belli oldu!

IQ seviyesinde etkili olan pek çok farklı etken bulunurken bunlardan biri de kan grubu olarak belirlendi. Uzmanlar tarafından yapılan açıklama doğrultusunda o kan grubunda bulunan kişilerin daha zeki olduğu ortaya çıktı. Peki, En zeki kan grubu hangisi? İşte en zeki kan grupları…

Japon bilim insanları çok konuşulacak bir çalışmaya imza attı. Yapılan araştırmalar sonucunda kan gruplarının karakter özellikleri üzerinde etkili olduğu tespit edildi. Bazı kan grubuna sahip kişilerin çeşitli hastalıklara yakalanma riskinin çok daha fazla olduğu tespit edildi. Kan gruplarının hastalık üzerindeki etkileri bir bir ortaya çıkarken bazı hastalıklar konusunda bazı kan gruplarının dirençsiz olduğunu ifade edildi. Peki, En zeki kan grubu hangisi? İşte en zeki kan grupları…

KAN GRUPLARI KİŞİLİĞİ ETKİLİYOR

Hayatımız üzerinde önemli bir etkiye sahip olan kan grubu aynı zamanda IQ seviyesinde belirliyor. Kan grubunun karakter üzerindeki etkileri hakkındaki çalışmalar devam ederken Japonya Ketsueki- gata teorisi, kan grubunun kişilik özellikleri üzerinde belirleyici bir etken olduğunu açıklıyor. 1930'lu yıllardan bu yana kullanılan bu teori kan grubunun kişilik özellikleri üzerinde etkili olduğunu gözler önüne seriyor. Bu kapsamda kişilik özelliklerinin karakteri yansıtan olumlu ve olumsuz yönleri olduğu aktarılmaktadır.

kan-grubu-test.jpg


Konu üzerine önemli bir makale yayınlayan Japon profesör Tokeji Furukawa kan grubunun karakter özelliklerini popüler bir hale getirdiğinin altını çizdi. Furukawa, bu teorinin kişiliği kategoriler halinde inceleyen Yunan Filozof Hipokrat’a kadar dayandığını söyledi. Kişilik özelliklerinin vücutta bulunan safra, kan ve balgam sıvıları ile ilişkili olduğunu ortaya atan Hipokrat, günümüze ışık tuttu. Furukawa, kan grubunun insan hayatını belirleyici özellikler içerdiğini öne sürdü.

kan-1.jpg

A KAN GRUBU


A tipi kan grubuna sahip insanların yaratıcı, zeki ve işbirliği yapmada olumlu özellikler sergilediği görülmektedir. Bu kan grubuna sahip kişilerin olumsuz özellikleri içerisinde inatçılık ve gerginlik yer alırken Japonya'da A kan grubuna sahip insanların daha yaygın olduğu görülmektedir.

kan-grubu-1.jpg

B KAN GRUBU


B tipi kan grubuna sahip insanların güçlü, tutkulu, empatik ve kararlı olduğu görülmektedir. Tüm bu olumlu özelliklerin yanı sıra bencillik ve düzensiz de oluşları da olumsuz özellikleri arasında yer alıyor. B kan grubuna sahip kişilerin A kan grubuna sahip olanlar ile birlikte çalıştığı görülmektedir.

kan-gruplari.jpg

AB KAN GRUBU

AB tipi kan grubuna sahip insanların güçlü yönleri arasında akılcılık ve uyum sağlama yeteneği olduğu görülmektedir. Zayıf yönlerine baktığımızda ise kararsızlık, eleştirellik ve unutkanlık olduğu görülüyor. Bu kan grubuna sahip kişilerin A tipi ve B tipi kan grubuna sahip kişilerle aynı özelliklere sahip olduğu görülmektedir. Bu kan grubuna sahip kişilerin az olduğu belirtilirken Japonya'da AB kan grubunda bulunan çok az sayıda kişi olduğu ifade edilirken çok takdir edildiği de belirtiliyor.
kan-almak.jpg

0 KAN GRUBU

0 kan grubuna sahip insanların kararlılık, dayanıklılık ve sezgi gibi özelliklerinin ön planda olduğu görülmektedir. Tüm bunların yanı sıra bencil ve dengesiz oldukları da ortaya çıkıyor. A kan grubuna sahip kişilerin 0 kan grubuna sahip olan kişileri daha bencil gördüğü belirtiliyor.
kan-grubu-bulma.jpg​​​​​​​

KAN GRUPLARININ HASTALIK RİSKLERİ NELER?

A kan grubuna sahip kişilerin mide kanseri ve Kalp rahatsızlığı ilişkinin yüksek olduğu belirtilirken B kan grubuna sahip kişilerin kalp hastalığı ve yumurtalık kanseri riski taşıdığı öne sürülmektedir. AB tipi Kan grubuna sahip kişilerin sahip hastalığı ve hamile kadınlarda preeklampsi gelişme riski yüksektir. 0 kan grubuna sahip kişilerin ise ülser geliştirme, sivrisinekleri çekme ve aşırı tendon yaralanmalarına sahip olduğu öne sürülüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN