Yer fıstığını yemeden önce haşlayın! Faydasını duyan çiğ halini ağzına sürmüyor: Lezzeti de faydası da katlanacak

Yer fıstığını yemeden önce haşlayın! Faydasını duyan çiğ halini ağzına sürmüyor: Lezzeti de faydası da katlanacak

Yer fıstığını yemeden önce haşlamanın faydalarını biliyor muydunuz? Haşlayıp yiyenler bir daha çiğ halini yemek istemeyecek! Lezzeti de faydası da katlanıyor...

Amerika kıtasının belirli bölgelerinde özellikle sevilen bir atıştırmalık olan yer fıstığı, haşlanarak kendine özgü bir lezzet kazanıyor. Geleneksel olarak kavrulmuş olarak tüketilen yer fıstığı, haşlanmasıyla birlikte birçok vitamin, mineral ve lif açısından zengin bir kaynak haline geliyor.

YER FISTIĞININ İÇERİĞİNDE NELER BULUNUR?

Yer Fıstığının Faydaları | Diyetlif Blog

Yer fıstığının içeriğinde bulunan potasyum, kalsiyum, bakır, demir, magnezyum, çinko ve selenyum, haşlanmış halde vücuda bu önemli mineralleri sağlıyor. Özellikle folat içeriği, hamilelik döneminde doğuştan sakatlıkları ve omurga hasarını önlemede etkili olur.

Protein açısından zengin olan yer fıstığı, yarım bardak tüketildiğinde 24 gram protein sağlayarak günlük protein ihtiyacının yarısını karşılar. Aynı zamanda iyi kolesterolü artırarak kalp sağlığını destekler.

Kan şekerini dengeleme konusunda etkili olan yer fıstığı, içerdiği lif ve protein ile kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur. Oleik asit içeriği ise kalp sağlığını olumlu yönde etkiler.

YER FISTIĞINI HAŞLAMANIN FAYDALARI

Yerfıstığı sağlık faydaları - Sağlık Haberleri

Haşlama işlemiyle fıstık, yüksek kalori içeriğine rağmen kilo verme sürecinde ve tokluk hissi sağlamada yardımcı olur. Olgunlaşmamış yeşil yer fıstığı, kaynatma sırasında tuz emilimine katkıda bulunarak daha lezzetli hale gelmesini sağlar.

Kabuklu yer fıstığı, sağlıklı yağlar, protein ve lif açısından zengin bir atıştırmalık olmanın yanı sıra, kolon ve mide kanserine karşı koruyucu etkilere sahiptir. Ayrıca, cilt sağlığını destekler.

Yer fıstığını haşlamak oldukça basittir. Taze yer fıstıklarını yıkayıp arındırdıktan sonra, düdüklü tencereye koyun ve kabuk uçlarını çıtlatın. Bir miktar tuz ekleyerek üzerine geçecek kadar su ekleyip 20 dakika haşlayın. Bu yöntemle, fıstıkların faydalarını kaybetmeden lezzetli bir atıştırmalık elde edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN