Yol kenarında görürseniz almadan geçmeyin! Migrenden kaşıntıya kadar faydası çok: Bir damlası bile altın kadar kıymetli

Yol kenarında görürseniz almadan geçmeyin! Migrenden kaşıntıya kadar faydası çok: Bir damlası bile altın kadar kıymetli

Yol kenarında gördüğünüz zaman almadan geçmeseniz iyi edersiniz! Migrenden tutun, kaşıntıya kadar pek çok soruna fayda sağlıyor. Bir damlası ise altın kadar kıymetli...

Doğal dünyanın gizemli armağanlarından biri olan acı kavun, sağlık alanında pek çok fayda sunuyor. Migrenden romatizmaya, kadınsal hastalıklardan kulak çınlamasına kadar birçok rahatsızlığa şifa kaynağı olabiliyor.

ACI KAVUNUN FAYDALARI

aci-kavun-faydalari-3.webp

Bu bitki, vücuttaki zararlı maddelerin atılmasını desteklerken, kanı ve safrayı inceltiyor. Baş ağrılarından romatizma ve gut hastalıklarına, kadınsal rahatsızlıklardan felç durumlarına kadar geniş bir yelpazede iyileştirici etkiye sahip. Ayrıca karaciğer hastalıklarından böbrek ve mesane sorunlarına, hatta siroz hastalığına bile iyi geldiği belirtiliyor.

PANZEHİR ETKİSİ BULUNUYOR

aci-kavun-faydalari.webp

Acı kavunun panzehir özelliğiyle bilinmesinin yanı sıra, akrep ve yılan sokmalarına karşı da etkili olduğu ifade ediliyor. Kulak çınlaması, fil hastalığı, ruhsal rahatsızlıklar ve sara nöbetlerine karşı da olumlu etkileri bulunuyor. Diş ağrılarından böbrek ve idrar yolu sorunlarına, eklem ağrılarından cilt problemlerine kadar geniş bir yelpazede kullanımı söz konusu.

ACI KAVUN YAĞI NASIL HAZIRLANIR?

aci-kavun-faydalari-4.webp

Acı kavun yağı ise bu bitkinin mucizevi özelliklerini taşıyor. Hazırlanışı oldukça dikkat isteyen bu yağın yapımı için olgun kavunların çekirdeklerinden yararlanılıyor. Kavun çekirdekleri öncelikle zeytinyağı ile birlikte kaynatılıp süzüldükten sonra tekrar aynı işlem uygulanıyor. Elde edilen yağ, kullanıma hazır hale getirilip kavanozlarda muhafaza edilerek gerektiğinde kullanılabiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN