Haydi, çocuklar için maratona

Haydi, çocuklar için maratona

Vodafone 39. İstanbul Maratonu bu sezon "Çocuklarımızın geleceği için koşuyoruz" sloganıyla 5 kategoride gerçekleştirilecek. Maraton, 15 kilometre ve 10 kilometre koşulara 25 bin, 8 kilometrelik halk koşusuna ise 100 bine yakın kişi katılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor İstanbul'un düzenlediği Vodafone 39. İstanbul Maratonu bugün koşulacak. Anadolu yakasından başlayıp Avrupa yakasında son bulacak dünyada iki kıta arasında koşulan tek maraton olan organizasyon, maraton (42,195 kilometre), 15 kilometre ve 10 kilometre çipli koşular (Yaklaşık 25 bin sporcu katılacak), 8 kilometrelik halk koşusu (Yaklaşık 100 bin kişi katılacak) ve tekerlekli sandalye yarışı kategorilerinde gerçekleştirilecek. Vodafone 39. İstanbul Maratonu'nda 86 elit atlet koşacak.

Son yıllarda farklı konulara dikkati çekmek için koşulan İstanbul Maratonu'nun bu seneki teması çocuklar olacak. 2015'te "Kadına şiddete dur de", 2016'da ise "15 Temmuz şehitleri için koşuyoruz" temalarıyla gerçekleştirilen organizasyonun bu yılki sloganı, "Çocuklarımızın geleceği için koşuyoruz" olacak. Organizasyonun isim sponsoru Vodafone, halk koşusunun bitiş noktası olan Vodafone Park önünde kurulacak "Yarını Kodlayanlar" standına gelip kayıt yaptıran ilk bin çocuğa kodlama eğitimi verecek.      

Maraton nedeniyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Avrasya Tüneli çift yönlü olarak trafiğe kapatılacak. Vodafone 39. İstanbul Maratonu, yine Dünya Maratonlar Birliği'nin verdiği "Yeşil Maraton" unvanını taşıyacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN