İstanbul'da duvarı çöken bina tahliye edildi

İstanbul'da duvarı çöken bina tahliye edildi

Kartal Uğur Mumcu Mahallesi'nde çökme riski bulunması nedeniyle tahliye edilen 34 kişi, geçici olarak ilçe belediyesinde ağırlanacak.

İstanbul Kartal'da istinat duvarı çöken Irmak Apartmanı'nda oturan 11 aile tahliye edildi. Gece saatlerinden itibaren sabaha kadar ara ara devam eden sağanak yağış nedeniyle sabah saatlerinde istinat duvarı çöken binalarda yaşayan 34 kişi, Kartal Belediyesi tarafından misafir edilecek.

TEKNİK ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Uğur Mumcu Mahallesi'ndeki Düzey Sokak'ta bulunan Irmak Apartmanı'nın otoparkındaki istinat duvarının çökmesi nedeniyle yan yana olan iki apartmanın sakinleri geçici olarak tahliye edildi. Kartal Belediyesi ekiplerinin binalarda hasar tespit ve teknik çalışmaları devam ediyor. Binalarda herhangi bir risk olup olmadığı yapılacak çalışmaların ardından belli olacak. Tahliye edilen vatandaşların en az birkaç gün binalara giremeyecekleri öğrenildi.

19-12/31/aw896934_01.jpg

"TEKNİK PERSONELİMİZ STATİK HESAPLARINI YAPIYOR"

Felaketin yaşandığı anlarda hiç vakit kaybetmeden olay yerine giden Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, detaylı incelemelerde bulunarak vatandaşlara bilgi verdi. Açıklamalarda bulunan Yüksel, "Arkadaşlarımız gerekli incelemeleri yapıyor. Bina sakinlerinin güvenliği için binada bulunan vatandaşlarımızı, arkadaşlarımız tahliye ediyorlar. Teknik personelimiz anbean buranın geoteknik ve statik hesaplarını yapıyor. Herhangi bir kayma devam ederse risk büyüyor demektir. Şu an binanın sıkıntı yaratabileceğine dair gözle görülür bir bilgi yok. Yarım saat, bir saat aralıklarla hem incelemeler yapılacak, hem kayma gerçekleşiyor mu, gerçekleşmiyor mu onu inceleyeceğiz. Buradaki komşularımızı birkaç gün misafir edeceğiz. Teknik arkadaşlar görevinin başında" dedi.

19-12/31/aw896934_03.jpg

YIKILMA TEHLİKESİ NEDENİYLE TAHLİYE

En kötü senaryoya göre hareket ettiklerini ifade eden Başkan Gökhan Yüksel, "Şu an için tek binanın duvarında sıkıntı var. Fakat bu kayma devam eder, istemediğimiz bir sonuç gerçekleşirse ön tarafa doğru yıkılma tehlikesini bekleyebiliriz. O yüzden iki binayı da tahliye edeceğiz. Bu bahsettiğim statik ve harita mühendislerinin anbean takip ettiği raporlara göre kayma olup olmadığını gördükten sonra belki buranın alınmasıyla, bir destekle burası kurtulabilir" diye konuştu.

İSTANBUL/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN