James Jeffrey: Türkiye ile SDG'nin tampon bölgede anlaşması var

James Jeffrey: Türkiye ile SDG'nin tampon bölgede anlaşması var

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Suriye'nin kuzeyinde kurulması planlanan tampon bölge konusunda Türkiye ile Suriye Demokratik Güçleri (SDG) arasında 'prensipte genel bir anlaşma' olduğunu söyledi.

Washington merkezli Ortadoğu Enstitüsü’nde konuşan James Jeffrey, ‘Türkiye ile SDG’nin çekilme ve güvenli bölge konusunda prensipte genel bir anlaşmaya sahip olduğunu’ söyledi. Jeffrey sözlerine ABD’nin, ‘görüşmelerin başarılı olması için gerçek bir şans bulunduğuna inandığını’ ekledi. 

Jeffrey, anlaşmanın nihai hale gelmesi için bazı noktalara hâlâ çözüm bulunması gerektiğini söyledi. Bunların, YPG’nin ne kadar geri çekileceği, DEAŞ'la mücadeleden geriye kalan Amerikan silahlarının ne olacağı ve güvenli bölgenin nasıl yönetileceği olduğunu ekledi.

' TAMPON BÖLGEDE AVRUPA ÜLKELERİ YER ALMAYACAK'

Gazete Duvar'ın haberine göre ABD’li yetkili, söz konusu tampon bölgede Avrupa ülkelerinin yer almayacağını da açıkladı. Avrupa ülkelerinin katılımı konusunda, “Hayır, böyle bir anlaşma yok, talep yok, bu alanda Avrupalılar için bir rol yok” dedi. Geçtiğimiz aylarda, ABD’nin İngiltere ve Fransa’yı önerilen tampon bölgeye asker yollamaya ikna etmeye çalıştığı öne sürülmüştü. Jeffrey ise Avrupalıların katılımı konusunun aralık ayındaki görüşmelerde gündeme geldiğini belirtse de, “Bu, herhangi bir bir anlaşmanın parçası değil” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN