Koronavirüs salgınında İstanbul'un en riskli ilçeleri hangisi? En güvenli ilçeler de belli oldu

Koronavirüs salgınında İstanbul'un en riskli ilçeleri hangisi? En güvenli ilçeler de belli oldu

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Koronavirüs son durum' açıklamasında, son 3 günde vaka sayısında en çok artış yaşanan illeri açıkladı. Bu iller arasında yer alan İstanbul'un salgın açısından en güvenli ve en tehlikeli ilçeleri de 'Hayat Eve Sığar' haritasında ortaya çıktı. İşte 'corona virüs salgınında İstanbul'da en çok vaka ve en az vaka görülen ilçeler'...

'Koronavirüs salgınında İstanbul'un en riskli ilçeleri hangisi?', 'İstanbul'un corona virüsünde hangi ilçeleri en güvenli?' sorularının yanıtlarını sayfamızda aktardık. 'Yeni normalleşme' adımlarının atılmasının ardından yeniden artış gösteren covid-19 salgın hastalığı, İstanbul'un 4 ilçesinde de tavan yapmış durumda. İşte, 'Corona virüs İstanbul haritası'...

KORONAVİRÜS İSTANBUL'UN EN RİSKLİ İLÇELERİ

Sağlık Bakanlığı'nın güncellediği 'Hayat Eve Sığar' uygulamasına göre corona virüs vakalarının en çok görüldüğü kent olan İstanbul'da; Başakşehir, Bağcılar, Sultangazi ve Zeytinburnu en riskli ilçeler arasında yer alıyor. Vaka sayıları açıklanmıyor fakat nüfus yoğunluğu yüksek ilçeler salgını tetikliyor.

Normalleşme sürecinin başladığı, kısıtlamaların kaldırıldığı 1 Haziran 2020'de 827 olan vaka sayısı, 8 Temmuz 2020'de 1041'e yükseldi.

Son bir haftada vaka sayısının en çok arttığı illerin İstanbul, Ankara, Gaziantep, Mardin, Konya, Bursa, Diyarbakır olarak açıklanmasından sonra İstanbul'un ilçelerindeki durum 'Hayat Eve Sığar' uygulaması üzerinden yansıdı.

YÜKSEK NÜFUSLU İLÇELER ALARM VERİYOR

Kilometrekareye 32 bin 396 kişi düşen Bağcılar'da ise Mehmet Akif Bulvarı, Çinçindere Caddesi, Mevlana ve Necip Fazıl Kısakürek caddelerini çevreleyen yerleşim yerlerinde vaka yoğunluğu var.

Bahçelievler ve Güngören haritası da vahametin boyutunu gözler önüne sererken, 24 Haziran 2020'ye göre Eyüp'te bir miktar artışın olduğu, Şişli'de, Halaskargazi Caddesi ve çevresinde görece artış yaşandığı görülüyor.

Haritaya göre Büyükçekmece'de koronavirüs tehdidi neredeyse sıfırlanmış. Esenyurt ve Avcılar'da bir miktar azalma yaşanıyor. Sultanbeyli ile Sultangazi'de de vaka yoğunluğu dikkat çekiyor.

"TABLO HEDEFLENDİĞİ GİBİ GİTMİYOR"

Tabloyu değerlendiren Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, yaz ayları için hedeflenen 100 vaka sayısının hayal olduğunu belirterek, "En riskli yerler kalabalık, kapalı havalandırma sisteminin olduğu alanlar. Bulaşıcılık kat sayısı bakımından İstanbul'da bağışıklanmış kişi sayısı yüzde 60'ın çok gerisinde. Tablo beklenen, hedeflendiği gibi gitmiyor" dedi.

İSTANBUL'UN EN YOĞUN İLÇESİ GÜNGÖREN

İstanbul'da kilometrekareye ortalama 2 bin 841 kişi düşerken, Güngören'de 41 bin 348, Gaziosmanpaşa'da 40 bin 996, Bahçelievler'de 35 bin 944, Bağcılar'da 32 bin 396 ve Bayrampaşa'da 30 bin 526 kişi düşüyor.

İstanbulun yüzölçümü bakımından en büyük ilçesi 1142 kilometrekare ile Çatalca, en küçük ilçesi ise 7 kilometrekare ile Güngören. İstanbul'da kilometrekareye göre en az nüfusun olduğu ilçeler ise 47 kişiyle Şile, 64 kişiyle Çatalca, 225 kişiyle Silivri, 623 kişiyle Arnavutköy ve 800 kişiyle Beykoz.

İSTANBUL'UN 39 İLÇESİNİN GÜNCEL RİSK HARİTASI İÇİN TIKLAYIN

VAKA VE ÖLÜMLERİN 81 ŞEHRE GÖRE DAĞILIMI İÇİN TIKLAYIN

İLLERE GÖRE YOĞUNLUK HARİTASI İÇİN TIKLAYIN

TÜRKİYE'DE BÖLGELERE GÖRE VAKA SAYISI İÇİN TIKLAYIN

MAHALLENİZDE KORONAVİRÜS OLUP OLMADIĞINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

COVID-19 SALGININDA EN GÜVENLİ ÜLKELER HANGİSİ?

HANGİ İLLERDE MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU VAR?

YENİ DÜZENLEMEYE GÖRE KİMLER NEREDE MASKE TAKMAK ZORUNDA?

MASKE TAKMAMANIN CEZASI NEDİR?

TÜRKİYE'NİN 'YENİ NORMALLEŞME' TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

YURT İÇİ SEYAHATLARDE ZORUNLU OLAN 'HES KODU' ALMAK İÇİN TIKLAYIN

e-DEVLET'TEN SEYAHAT İZİN BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN